Eco Log lanserar ny skotarserie

_DSF1642

(T ä r n s j ö)
Nu lanserar Eco Log sin nya skotarserie, med två nya modeller, 574E och 594E. Den nya skotaren är utvecklad med föraren i fokus och stor vikt har därför lagts på en helt ny hytt med högre komfort och bättre sikt. Anläggningsvärlden var på premiärvisningen i Tärnsjöskogarna.

Först ut är 14-tonaren 574E med en lastarea på mellan 4,1 och 4,7 kvadratmeter i gallringsutförande. Med det större justerbara lastredet är max lastarea 6,1 kvadratmeter.På 20-tonaren 594E är lastförmågan 5,8 till 7,2 kvadratmeter.

Eco Log 574E har utrustats med en ny D8-motor från Volvo Penta med en effekt på 252 hästkrafter. Vridmomentet är 1115 Nm vid 1160 varv per minut. I Eco Log 594E utvecklar Volvo Pentamotorn 320 hästkrafter och har ett vridmoment på 1300 Nm vid 1310 varv per minut.

Den nya hytten har stora rutor och sidofönster nedtill mot framhjulen för bättre sikt. Hytten är rymligare med högre komfort, bättre belysning och många nya finesser.

– En uppgraderad förarhytt är något våra kunder efterfrågat och vi är därför glada att kunna lansera denna hytt som ger en helt ny förarupplevelse säger Daniel Majgren, marknaschef på Eco Log.

På de nya skotarna har viktiga komponenter  samlats på samma sida av maskinen för att öka tillgängligheten. Hytt, huvar och tank är tiltbara och ramen är utrustad med en bukplåt som enkelt kan demonteras.

Styrsystemet IQAN har förbättrats med fler integrerade funktioner. Enheten har även fått en större skärm med touchfunktion. Bland tillvalen finns bland annat olika former av belysning, hyttdämpning, schaktblad och risskydd.

– På mindre än ett år har vi lanserat både en ny serie skördare och skotare. Vi ser stor potential för både skotare och skördare såväl i Sverige som på våra internationella marknader berättar Daniel Majgren.

Den nya skotaren kommer finnas tillgänglig på marknaden under våren.

© Anläggningsvärlden 2017
info@anlaggningsvarlden.se

_DSF1619