Dumprar med roterande hytt från Mecalac

Mecalac lanserar två dumprar med roterande hytt – Revotruck 6 och Revotruck 9 med nyttolast på 6.000 respektive 9.000 kilo.

Den franska maskintillverkaren Mecalac lanserar Revotrucken, en unik dumper som kombinerar roterande förarhytt med mycket bra terrängegenskaper. 

Maskinen har redan fått flera designutmärkelser inklusive den prestigefulla Red Dot Design Awards ”Best of the Best”. Enligt Mecalac bygger Revotruckens framgång att den är marknadens säkraste och mest ergonomiska dumprar.

Även om en dumper onekligen är en effektiv maskin som kan transportera stora mängder material, står de också för nästan en tredjedel av alla transportrelaterade olyckor på byggarbetsplatser. Frekvensen av incidenter är särskilt hög för maskiner som väger mer än 6 ton, där olycksfrekvenser är ännu mer oroande eftersom mängden material som transporteras i korgen skymmer sikten när den förflyttar sig. För att minimera denna risk genomförde Mecalacs forsknings- och utvecklingsteam en djupgående analys av arbetsplatserna och identifierade synlighet, stabilitet och manövrerbarhet som viktiga frågor. Dessa observationer var drivkraften bakom skapandet av Revotrucken, ett innovativt koncept som utvecklats från grunden för att proaktivt hantera dessa utmaningar.

Det är den första dumpern som har en roterande hytt. Med 360-graders sikt revolutionerar Revotruck sättet du arbetar med en dumper, vilket höjer förarens säkerhet och komfort till en ny nivå, säger Alexandre Marchetta, ordförande för Mecalac Group.

Enligt Mecalac är det fem huvudkriterier som gör denna dumper till en unik maskin:

Sikt: 360° sikt. Den roterande hytten erbjuder optimal sikt i alla riktningar, vilket gör att föraren kan behålla maximal koncentration på sitt arbete och sin miljö samtidigt som de behåller en idealisk, bekväm position.

Tillgänglighet: revolutionen från alla håll. Hytten har fyra stora åtkomstpunkter i varje hörn av förarhytten, vilket säkerställer säker och enkel åtkomst oavsett hyttens orientering.

Mobilitet: En revolution i dess struktur. Det styva chassit – som i sig är säkrare än ett ledat chassi eftersom stödpunkterna förblir konstanta – kompletteras av fyra lika stora hjul. Den har ett omställbart styrläge (2-hjulsstyrning, 4-hjulsstyrning och krabbstyrning), vilket gör att den kan arbeta smidigt i trånga utrymmen och med en svängradie som är halverad jämfört med konventionella midjestyrda dumprar.

Ergonomi: rotation med en knapptryckning. Med förare i hjärtat av Revotruckens design har Mecalac gjort det möjligt att rotera hytten med en knapptryckning. Som ett resultat bibehåller förarna en korrekt hållning hela tiden och undviker ryggproblem genom att eliminera arbetspositioner där rygg och nacke vrids.

Stabilitet: kraften i smidighet. Med ett styvt 4-hjulsstyrt chassi erbjuder Revotrucken exceptionell stabilitet. Den centrala länken mellan de två delarna av chassit erbjuder upp till 20° oscillation. De två oscillerande delarna av chassit följer markens konturer oberoende, vilket säkerställer stabilitet och permanent dragkraft på alla typer av terräng.

Två storlekar finns tillgängliga: Revotruck 6 ton och Revotruck 9 ton.

Svensk återförsäljare för Mecalac är Grävmaskinsspecialisten GMS AB i Höganäs.

Här kan du läsa fler nyheter om maskiner

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se