Dubbla utmärkelser till OilQuick

Henrik SOnerud, vd på Oilquick.
Henrik Sonerud, vd på Oilquick.

OilQuick har blivit utsedd till Sveriges Bästa Industriföretag 2020 och dessutom har Hudiksvallföretaget placerat sig som nr femton på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser 2020.

Priserna delas ut av organisationen Great Place To Work som utför världens största arbetsplatsstudie och delar ut kvalitetsutmärkelser till de allra bästa i mer än 50 länder över hela världen.

–Detta är ett bevis på att det vi gör ger resultat. Nu har vi utvecklat en företagskultur som skapat allt nöjdare medarbetare. Vi lägger stort fokus på att visa uppskattning till de anställda och satsar mycket på förmåner och gemensamma aktiviteter. Syftet är att ge tillbaka till personalen samt att skapa gemenskap, trygghet och glädje, både på arbetsplatsen och utanför. Vi tror att rättvisa skapar trivsel, större engagemang och mindre klyftor. Hos oss är alla lika mycket värda och lika viktiga för organisationen oavsett position. Detta pris bevisar verkligen att det jag brukar säga verkligen stämmer “Mår de anställda bra så presterar de bra, detta leder i sin tur till att företaget går bra, säger Henrik Sonerud, vd för Oilquick.

För att få komma in på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser så måste man först erhålla en Great Place to Work-certifiering. Det är tuff process med otroligt höga krav på verksamheten och alla anställda får komma till tals i en anonym enkät. Av alla som blir certifierade så är det endast de 25 bästa resultaten av kulturutvärderingen och medarbetarundersökningen som får kalla sig Sveriges Bästa Arbetsplatser 2020.

OilQuick hamnade alltså på plats 15 på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser 2020 i klassen medelstora företag 50-250 anställda.

–2019 hamnade vi på plats 25 på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser enligt Great Place To Work. I år klättrar vi och kommer in på en fin 15:e plats. Att utses till en av Sveriges 25 bästa medelstora arbetsplatser är resultatet av ett långt intensivt arbete där medarbetarna varit högst delaktiga och där företaget prioriterat att värdera medarbetarnas behov och önskningar. OilQuicks filosofi är att det blir mer kostnadseffektivt och mycket roligare att arbeta proaktivt med en nöjd och glad personal, säger Henrik Sonerud, avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se