Doosan hjulgrävare för stadsnära arbeten


p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 8.5px ‘Guardian Sans’}
Nu lanserar Doosan en 10,7 tons hjulgrävare i nya 7-serien. Det är en kompakt maskin avsedd för tränga och begränsande miljöer.

Nu lanserar Doosan ännu en maskin i den nya 7-serien. Det är Doosan DX100W-7 med en vikt på 10,7 ton som lanseras som en maskin för stadsnära jobb.

Enligt Doosan är den här typen av maskin optimal att använda i mycket trånga och begränsande områden. Maskinen kan därför utrustas med fyrhjulsstyrning med ett krabbläge. Som standard levereras maskinen med tvåhjulsstyrning.

Nya DX100W-7 har en motvikt på 1,35 ton som ska säkerställa hög stabilitet vid lyftarbete i kombination med den ledade bommen och långa stickan, som tillsammans ger ett större arbetsområde än andra maskiner i denna klass. Enligt Doosan har motvikten dessutom en ny design som ger bättre åtkomst till underhåll från maskinens baksida och från marknivå.

Den ledade bommen innebär att föraren kan placera maskinen så nära lastbilar som möjligt under lastning. Doosan menar också att den nya maskinen erbjuder maximerad lyftkapacitet och grävkrafter, samt uppfyller kraven i vissa länder med en åkhöjd på under fyra meter.

Mycket av utvecklingsarbetet har lagts ner på hytten. Maskinen kommer som standard med en luftdämpad premiumstol, 8 tums pekskärm där föraren gör maskininställning inklusive bilden från sido- och backkamerorna.

Som tillval finns även 360 graders kamera kopplad till ultradjudsdetekteringssystemet.

I DX100W-7 sitter en Doosan D34 G2 Steg V-motor som utvecklar 100 hästkrafter vid 2.000 varv/minut.

DX100W-7 erbjuder den högsta motoreffekten, hydrauliska flödet och dragkraften i denna klass. Det höga flödet från det smidiga och precisa hydraulsystemet kan användas för att driva alla typer av redskap. Dessutom har DX100W-7 två olika pumpar som ger oberoende hydrauliska flöden för transmissionen och för att fullt ut driva hydrauliska verktyg, skriver Doosan i ett pressmeddelande.

D34-motor har en lösning som innebär att man kan uppnå steg V-reglerna utan avgasåterföring (EGR). Lösningen innebär att man ökar mängden som är tillgänglig under förbränningen, ökar temperaturen i processen och kraftigt minskar mängden partiklar. 

En nyligen förbättrad och robustare chassiram används i DX100W-7, med ett nytt bultsystem, kompatibelt med både främre och bakre underredesfästen och utformat för montering av tillvalet med 4-hjulsstyrsystemet. Den nya chassiutformningen ska säkerställa att tillbehör kan monteras senare utan att modifiera ramen.

Nya DX100W-7 levereras som standard med DoosanCONNECT TMS 3.0 trådlösa maskinövervakningssystem. DoosanCONNECT-systemet erbjuder en webbaserad fleet management-lösning som används för att övervaka prestanda och säkerhet för maskiner och främja förebyggande underhåll.

Maskinia AB i Linköping är svensk generalagent för Doosan.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se