Direktinsprutad motorsåg från Stihl

M-MS500I-I003-2

Den största nyheten Stihl presenterar våren 2019 är nya motorsågen MS 500i. Det är marknadens första med elektronisk bränsleinsprutning. Istället för en förgasare eller tändningsmodul sprutas bränslet direkt till vevhuset via en ventil.

Bränsledoseringen beräknas av flera sensorer som kontrollerar bland annat tryck och temperatur.

Tekniken gör att motorsågen får en extremt kraftfull prestanda direkt från kallstart och sågkedjan accelererar från 0 till 100 km/h på bara 0,25 sekunder. Otroligt enkelt startförfarande, pumpa på bränsleblåsan och dra i starthandtaget.

Trots sin kraft är MS 500i lättviktskonstruerad och ergonomiskt designad för enkelt handhavande och för att ytterligare förstärka konceptet med systemvikt är MS 500i utrustad med ES lättviktssvärd. Integrerade muttrar på kedjekåpan förenklar byte av kedjan.

MS 500i är en motorsåg utvecklad och framtagen för professionellt skogsbruk. De nya funktionerna gör arbetet inom skogsbruk mer effektivt.

– Förutom en innovativ teknologi har MS 500i bästa vikt-/effektförhållande på marknaden med 1,24 kg/kW. Den låga siffran är unik inom alla kategorier för motorsågar, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på Stihl.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se