Develon lanserar uppdaterade elgrävare

Minigrävaren DX20ZE-7  är den första serietillverkade eldrivna grävmaskinen tillverkad av Develon, tidigare Doosan. Denna tvåtons grävmaskin kombinerar lågt buller och inga utsläpp med de funktioner och prestandaförbättringar som kommer i nästa generation DX-7-serien minigrävare.

– NDX20ZE-7 är designad för att möta en växande efterfrågan på elektriska maskiner. Eftersom kompakt utrustning som minigrävare mer och mer används i städer och bostadsområden, där de används i närhet till andra medarbetare, har den en stor fördel jämfört med dieselmotsvarigheten, säger Stephane Diue, produktchef för grävmaskiner för Europa på Develon.

Infällbara band gör att den nya grävmaskinen kan passera genom smala passager och ingångar, vilket gör den idealisk för arbete i trånga utrymmen eller inomhusapplikationer som rivning. När maskinen är uppställd för arbete kan föraren bredda banden för bättre stabilitet och lyftkapacitet. Med sina kompakta mått är DX20ZE-7 en utmärkt lösning för bygg- och uthyrningsföretag som arbetar i där lågt buller eller nattarbete är nödvändigt.

Minigrävaren DX20ZE-7 drivs av ett egenutvecklat 20,4 kWh litiumjonbatteri, med alla elektriska system och komponenter på maskinen optimerade för arbete i tuffa miljöer. Ett snabbladdningssystem återställer 80 procent av batteriet återställer 80 procent av batterikraften efter bara en timme och 20 minuters laddning, medan den inbyggda laddaren återställer maximal laddning efter åtta timmars laddning.

Telematik är standard på maskinen. Operatören och servicelämnaren kan fjärrövervaka maskinens hälsa, plats och produktivitet från en app eller webbplats. Bland annat innebär det att man minimerar risken att maskinen blir stulen eftersom maskinen kan spåras. Man kan även se när det är dags för service och underhåll samt övervaka oljetryck, driftstemperatur m.m.Man kan även använda data för att utbilda maskinföraren för maximal produktivitet.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se