De röjer igenvuxen väg i Dalsland

Skotning av den framröjda vägen gör Patric med sin Valtra T182 Versu och Mowi 1450WD med hydrauliska stakar och P50T-kran med utskjut.

Det växer bra i skogarna i Dalsland. Skogsvagns- och krantillverkaren FTG Mowi besökte två av företagets kunder när de jobbade med att röja fram en igenvuxen väg utanför Dalskog, inte långt FTG Mowis fabrik i Bäckefors.

–Efter Niclas, som körde med sin bandgrävare Doosan DX85X med ett Intermercato T-Cut 25E-klipp, kommer Patric och skotar med sin Valtra T182 Versu och Mowi 1450WD med hydrauliska stakar och P50T-kran med utskjut. Och det blir rejäla lass på vagnen. Fördelen med hydrauliska stakar är att det går att få med sig riktigt stora lass, som man sedan kan klämma ihop så man klarar att ta sig fram på en smal basväg.

Niclas kör en Doosan DX85X med ett Intermercato T-Cut 25E klippagregat som klipper fram den igenväxta vägen.

Patric är riktigt nöjd med sin Mowi skogsvagn, som har betydligt högre kapacitet jämfört med den förra vagnen. Särskilt uppskattar han att Mowikranen är så snabb och lättkörd med bra lyfthöjd, vilket är extra värdefullt när man kör höga och skrymmande grotlass.

© Anläggningsvärlden 2024.
info@anlaggningsvarlden.se