Dasa lanserar trådlöst apteringssystem

Nu lanseras Dasa Wireless 1 som är världens första system för avancerad passar de flesta skördaraggregat. Foto: Per Eriksson

Dasa i Växjö lanserar nu världens första trådlösa system för avancerad aptering, vilket innebär en ökad drifttid.

Enligt ett pressmeddelande kommer grenar och ständiga rörelser inte att vara något problem, eftersom en trådlös enhet är monterad i skördaraggregatet. När kablarna ersätts av en snabb och trådlös uppkoppling, blir kommunikationen mellan maskinföraren och skördaraggregatet inte påverkad av den omgivande miljön.

Den trådlösa kommunikationen ger maskinföraren frihet att flytta kranen eller bommen och rotera aggregatet helt utan att riskera kommunikationsavbrott. Dasa Wireless 1 är flexibel och framtagen för att passa alla typer av bärarmaskiner. Enligt Dasa går montering och byte av aggregat snabbare än tidigare.

– Dasa Wireless 1 är en innovation som svarar upp mot det moderna skogsbrukets utmaningar. Den är en av flera produkter vi har tagit fram som kan användas i ett uppkopplat system för att effektivisera och förenkla arbetet för människor och företag inom branschen, säger Anders Lidberg, försäljnings- och marknadschef på Dasa.