Dags för Mittia Skogstransport

IMG_9382-1200x600

Den 18–19 augusti arrangeras mässan Mittia Skogstransport på Älvvallens Idrottspark i Ljusdal.

Mittia Skogstransport är verkligen den renodlade branschmässan för skogstransportbranschen och idag anser många att mässan är den viktigaste mötesplatsen inom hela branschen.

– I grunden fraktar åkerierna virke, men frågar sig många gånger vilka andra jobb kan man ta och vilken utrustning behöver man.  Till exempel omlastning vid järnvägsterminaler, lossning vid industri och sågverk, flisning med mobila flistuggar, underhåll av skogsbilvägar, säger Henrik Bruveris, projektledare på Mittia och fortsätter: – Därför har vi i år utökat mässområdet med en demo-park och provkörningsmontrar där besökarna får prova och se utrustning och maskiner i sin rätta miljö.

I samband med Mittia Skogstransport arrangerar även Sveriges Åkeriföretag sin rikskonferens inom skogslogistik. Mittia 2017 är den tionde mässan som arrangeras sedan starten 1999.

På fredagen den 18 augusti arrangeras traditionsenligt mässans kvällsevent.

– Det är perfekta tillfället att avsluta första mässdagen ihop med kollegorna, säger Stefan Färlin, projektledare på Mittia. I mässans restaurang serverar mässkrögare Peter Brolin en trerätters middag. Därefter uppträder discorock-ikonerna; Highway Stars som spelar gamla hits från 70- och 80-talet.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se

IMG_9370