Caterpillar lanserar branschens största bandlastare

Cat 973 bandlastare med en arbetsvikt på 29.892 kilo och en motor på 275 hästkrafter.
En bandlastare är den enda maskinen som kan göra allt – rensa, lasta, gräva, bära, fylla och mer – även i tuffa eller hala markförhållanden. Nu lanseras Cat 973 bandlastare som med en arbetsvikt på nästan 30 ton är den branschens största bandlastare.

En bandlastare är en maskin som kan göra lite allt möjligt. Den kan lasta, gräva, bära, fylla, rensa med mera. Även i tuffa och hala markförhållanden. Nu lanseras Cat 973 bandlastare som ska kombinera en hög mångsidighet med upp till tio procent bättre bränsleeffektivitet, mer produktivitet, förbättrad hytt och valfri nyttolastteknik.

Bandlastaren kommer med en 275 hästkrafters motor och har en arbetsvikt på 29.892 kilo och ersätter den tidigare modellen 973K över hela världen. Den förenar sig med modellerna 953 (160 hästkrafter) och 963 (202 hästkrafter) i Cats bandlastarsortiment.

Cat 973 uppges vara den största bandlastaren i branschen, men ska erbjuda smidighet och enkel manövrering. Den uppdaterade hytten har en fjädrande förarstol och justerbara armstöd/kontroller. En intuitiv 10-tums pekskärm på instrumentbrädan uppges vara lätt att använda och har en backkamera med standard High Defintion. Lutningsindikering hjälper till att göra driften enklare genom att visa maskinens tvärlutning direkt på displayen.

Man kan välja mellan joystick eller V-spak och pedalstyrning för transmissionsreglage och antingen joystick eller 2-spaks redskapskontroller. Joystick-alternativen är välbekanta kontroller för förare med erfarenhet av kompaktlastare. Med endera kontrollschemat kan förare ställa in redskapsrespons – fin, normal, grov – för att matcha förarens preferenser eller tillämpning.

På 973:an kan upprepade lyft-, sänk-, tömnings- och flyttfunktioner kan förinställas för att göra jobb som lastbilslastning enklare.
På 973:an kan upprepade lyft-, sänk-, tömnings- och flyttfunktioner förinställas för att göra jobb som lastbilslastning enklare.

Upprepade lyft-, sänk-, tömnings- och flyttfunktioner kan förinställas för att göra jobb som lastbilslastning enklare. Smidigare redskap och styrningsrespons samt förbättrad styrprestanda ska ge mer kontrollbarhet.

973:an drivs av en Cat C9.3B-motor. Bränsleförbrukningen minskas med upp till 10 procent med Auto Mode som anpassar motorvarvtalet till belastningen. Eco Mode använder ännu lägre hastighet för ytterligare minskning av bränsleförbrukningen i lättare applikationer. Power Mode håller motorvarvtalet högt för att ge en känsla av lättillgänglig kraft hela tiden.

En skopa i Performance-serien (tillval) ökar produktiviteten med upp till 20 procent. En extra Fusion snabbkoppling möjliggör snabba redskapsbyten. En mängd olika skopor, gafflar och andra redskap kan delas mellan bandlastare, hjullastare och andra Fusion-kompatibla maskiner. Skopor kommer från fabrik med Advansys skopspetsar/adapter/låssystem. Advansys spetsar är byggda för maximal produktivitet och lägsta livscykelkostnad för skopan. Hammarlöst retentionssystem innebär säker, snabb borttagning och installation utan specialverktyg.

Specialbyggda arrangemang för lågt marktryck, avfallshantering/rivning är fabriksförsedda med specialiserade underrede, skydd och andra funktioner utformade för att klara de tuffaste uppgifterna. 973 Steel Mill-paketet inkluderar en specialiserad hytt, isolerad stålbränsletank, högtemperaturunderrede och isolering i hela maskinen vilket gör maskinen lämpad för heta jobb i stålverk och liknande.

Med Steel Mill-paketet som inkluderar en specialiserad hytt, isolerad stålbränsletank, högtemperaturunderrede och isolering i hela maskinen, vilket gör den lämplig för hantering av slagg i stålverk och liknande.
Med Steel Mill-paketet som inkluderar en specialiserad hytt, isolerad stålbränsletank, högtemperaturunderrede och isolering i hela maskinen, vilket gör den lämplig för hantering av slagg i stålverk och liknande.

Här kan du läsa fler nyheter om anläggningsmaskiner

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se