Broddson förvärvar Miljömaskiner

Foto: Per Eriksson.

Broddson förstärker sin verksamhet genom förvärv av Miljömaskiner Motala. Broddson har byggt sopmaskiner för vägunderhåll sedan 1993 och har under åren kompletterat utbudet genom att få Sverigeagenturen för Brock Kerhtechnik samt ett nära samarbete med Tokvam och Sajas Group.

Genom ett förvärv av Miljömaskiner så får Broddson en bredare produktportfölj och stärker sin position på marknaden. Dessutom blir Broddson även delägare i Willegruppen.

 – Förvärvet av Miljömaskiner är ett viktigt steg för att Broddson ska nå sina mål och visioner. Bland annat redskapsbäraren Wille och elfordon Melex ger oss nya områden och kunder som  förväntar sig samma goda service som de tidigare haft med Miljömaskiner Motala. Våra företag är båda lokaliserade i Motala och vi representerar många gånger samma branscher. I samband med en ny stor beställning på sopmaskiner så kände vi att ett förvärv ligger rätt i tiden säger Mats Hofstam, vd på Broddson.

– Finska Wille som vi arbetat med i över 20 år är en av våra huvudprodukter som ständigt utvecklas,sedan är det elfordon Melex som ligger oss varmt om hjärtat och de kommer med många nyheterunder kommande år. Vi har också många andra redskapstillverkare som kommer med nya utvecklade produkter och de kräver en utökad sälj- och serviceorganisation säger Göran Brodd, ägare Miljömaskiner.

Förvärvet skedde den 1 september och Miljömaskiner kommer att flyttas till lokalerna Broddson idag har.