Bellman förvärvar Norrvidinge

Foto: Norrvidinge.

Idag tecknade Bellman Group ett vatal om förvärv av anläggningsföretaget Norrvidinge som verkar i södra Sverige. Norrvidinge. Bellman Group har tidigare inte varit representerade i den delen av landet och där Norrvidinge har en stark position.

Enligt ett pressmeddelande uppgår köpeskillingen till 283 miljoner kronor och erläggs kontakt samt via en säljrevers. En tilläggsköpeskilling kan komma att utgå enligt villkor i avtalet. 

Säljarna till Norrvidinge till Norrvidinge återinvesterar en del av köpeskillingen i Bellman Group och blir därmed näst största ägare efter investmentföretaget Verdane Capital Advisors. Förvärvet är villkorat av att konkurrensverket kommer godkänna förvärvet. Tillträde väntas ske i juni.

– Norrvidinge har en affärsmodell som passar väldigt bra in i Bellman Group. Ett välskött och expansivt bolag som innebär att Bellman Group ytterligare stärker sin position på marknaden, säger Håkan Lind, vd på Bellman Group.

Norrvidinge ägs av Martin Nilsson, Per-Eric Troneus och Johan Beermann och startades för 21 år sedan. Avsikten är att en representant för Norrvidinge ska erbjudas en plats i Bellman Groups styrelse.

– Som Norrvidinges huvudägare är det ett naturligt steg i en vidare utveckling att bli en del av en stark aktör som Bellman Group, säger Martin Nilsson och Per-Eric Troneus, affärsutvecklare på Norrvidinge.

Norrvidinge består av Norrvidinge Lastbilscentral, Grus & Makadam Syd AB och EliaExpress i Halmstad.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se