Batteridriven lift för arborister

Nu kommer arboristerna att nå trädkronorna enklare och snabbare. Power Ascender är en ny batteridriven lift som Husqvarna tagit fram tillsammans med tyska Skylotec. Foto Husqvarna.

Nu kommer det bli lättare för arboristerna att nå trädkronorna. Power Ascender är en ny batteridriven lift som Husqvarna tagit fram tillsammans med det tyska företaget Skylotec, experter på klätterlösningar för proffs.

– Enligt Husqvarna är den nya liften  med precision och effektivitet i fokus. Den uppges vara kompakt i storleken och ha stora kapacitet som hjälper arboristerna att snabbt och utan ansträngning ta sig upp till trädtopparna.

– Husqvarna Power Ascender, en prisvärd lift som blir revolutionerande för arborister. Den innovativa designen och sömlösa driften kommer att avsevärt förbättra effektiviteten i de arbeten som utförs uppe i träden, säger Johan Hallendorff, Director Product Management Chainsaws på Husqvarna.

Den nya batteriliften levereras med Husqvarnas BLi-X batterisystem, vilket innebär att man kan använda samma batterier som för annan utrustning från Husqvarna. 

Samarbetet med Husqvarna är en milstolpe i vår gemensamma ambition att göra arbetsdagen ännu bättre för arborister runt om i världen, säger Dr Kai Rinklake, vd på Skylotec.

För att komma igång med den nya liften Husqvarna Power Ascender fäster man den var som helst på repet och får en snabbare och enklare klättring. Den medföljande fjärrkontrollen öppnar upp för fler användningsområden för Power Ascender. Skicka verktyg och utrustning till klättraren, ta ner det för användning i nästa träd, eller skapa avancerade installationer för komplex klättring.

BLi-X 300-batteriet klarar en replängd på 400 meter när man åker uppåt. Kör man bara rep klarar batteriet mer än 400 meter med en hastighet på 24 meter i minuten. Den lyfter 185 kilo.

Om batteriet tar slut eller om annat fel uppstår tar sig arboristen ned genom att trycka på nedsänkningsknappen. Med sina 7,4 kilo och kompakta storlek är Power Ascender lätt att transportera och hantera under arbetet.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se