Årets unga skogsentreprenör utsedd

Philip Jämtgård, vd och ägare på Jämt-Zäta Skogstransporter AB och Anna Vargö, förhandlare på branschorganisationen Gröna arbetsgivare.

Philip Jämtgård på Jämt-Zäta Skogstransporter i Stugun i Jämtland får utmärkelsen Årets unga skogsentreprenör och belönas med 50.000 kronor av branschorganisationen Gröna arbetsgivare.

Utmärkelsen motiveras av ett modernt ledarskap med devisen ”Problemen löses bäst ute i skogen” tillsammans med en stor kundnöjdhet.

Utmärkelsen Årets unga skogsentreprenör delas årligen ut till en ung och framstående entreprenör inom det svenska skogsbruket. Syftet med utmärkelsen är att vara en inspirationskälla för andra företag inom skogsbruket att utvecklas och samtidigt sprida en positiv bild av modernt skogsbruk.

– Personalen är mott främsta fokus att bli en duktig entreprenör. Då är det viktigt att våga delegera så mycket som möjligt. Jag vill att alla ska känna sig seddan, skapa en god arbetsmiljö och en attraktiv arbetsplats, säger Philip Jämtgård, vd och ägare på Jämt-Zäta Skogstransporter AB.

Det var år 2013 som Philip tog över företaget efter sina föräldrar och idag har man 16 anställda. 

Företaget arbetar med gallring och slutavverkning och har även egen verkstad och maskintrailrar. Philip Jämtgård jobbar hårt för att Jämt-Zäta Skogstransporter ska vara ett modernt företag och en attraktiv arbetsplats. Därför blev han också väldigt glad över att bli utsedd till Årets unga skogsentreprenör

– Det känns så roligt att vinna det här prestigefyllda priset. Jag har faktiskt haft som mål att bli framgångsrik, så det betyder mycket för mig. Jag vet att det är hård konkurrens bland alla duktiga entreprenörer i skogen, säger Philip Jämtgård.

Utmärkelsen Årets unga skogsentreprenör har sedan 2008 delats ut av Gröna arbetsgivare till en ung och framstående entreprenör inom skogsbruk.

Juryns motivering: 
Philip Jämtgårds verksamhet har ett stort fokus på långsiktighet, hög kvalitet, flexibilitet och professionalism där både kunden och de anställda står i fokus. Han tar också ett tydligt ansvar för branschen i stort och bidrar till återväxten. Hans ledarskap grundar sig på frihet, ansvar och glädje enligt devisen ”Problemen löses bäst ute i skogen.” Allt detta, i kombination med stor kundnöjdhet och bästa kvalitet på de producerade tjänsterna, gör Philip till en mycket värdig vinnare.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se