49 tons Hitachigrävare med superlång räckvidd

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV har introducerat den största Zaxis-7-modellen i sitt omfattande sortiment av grävmaskiner med superlång räckvidd. Den nya maskinen har 16 meters räckvidd.

Hitachi lanserar en största Zaxis-7-modellen i sitt omfattande sortiment av grävmaskiner med superlång räckvidd – ZX490LCH-7 HE16LD med 16 meters räckvidd som kommer med längre bom och sticka och en tyngre motvikt än standardmaskinen ZX490-7.

– Den nya maskinen är idealisk för schaktningsarbete, muddring och speciella släntningsuppdrag. På grund av proportionerna mellan bom och sticka kan 49-tonsmaskinen även användas för lastning, eftersom lastbilar bekvämt kan placeras nära maskinen. Maskinen byggs på Hitachis fabrik i Amsterdam, Nederländerna där denna speciella applikationsmaskin designats för att möta behoven hos europeiska kunder.

Enligt Hitachi kommer produktiviteten på arbetsplatsen att öka på grund av en förbättrad produktion på 7 procent för ZX490LCH-7, som har samma motorstorlek som den större ZX690-7-modellen. En förbättrad lastningshastighet uppges också öka produktiviteten – ett resultat av det nya hydraulsystemet HIOS V, som är finjusterat för optimal kontroll av applikationer med superlång räckvidd och ska även minska bränsleförbrukningen.

Bränsleeffektiviteten för Zaxis-7 stora grävmaskiner kan också kontrolleras med hjälp av den nya ECO-mätaren, tydligt synlig på hyttens multifunktionella 8-tumsskärm. ZX490LCH-7 SLF kommer med en steg V-motor tack vare kombinationen av SCR-systemet (selektiv katalytisk reduktion), DOC (dieseloxidationskatalysator) och CSF (katalyserat partikelfilter).

Nya funktioner inkluderar den synkroniserade rörelsen av förarstolen och konsolen – för att minska förarens trötthet – och den justerbara konsolhöjden med tre lägen att välja mellan. Den justerade bom- och stickhastigheten (hydrauliskt flöde) möjliggör en jämn prestanda, medan enkel manövrering kommer från den ergonomiska designen av konsolen och omkopplarna, och den högupplösta antireflexskärmen på 8 tum är också lättare att se.

Säkerheten på arbetsplatsen förbättras av bra sikt från Zaxis-7 SLF-grävmaskinen. Operatörer kan även kontrollera omgivningen runt maskinen tack vare Aerial Angle-kamerasystemet. Den ger en 270-graders fågelperspektiv och användare kan välja mellan sex bildalternativ för att se maskinens omedelbara miljö. Vid arbete under utmanande förhållanden förbättrar nya LED-arbetsljus och en vindrutetorkare med ökad svepyta sikten ytterligare.

För att säkerställa optimal stabilitet har ZX490LCH-7 SLF en tyngre HD-motvikt (9,8 ton) och 500 mm utdragbart underrede. När underredet är infällt bidrar detta också till enklare transport.

Svensk generalagent för Hitachi är Delvator i Eslöv

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se