38 tons Volvogrävare byggd för rivning

Med sin längd på sju meter har Volvo EC380E medd rak bom en längre räckvidd vilket gör den särskilt lämpad för rivningsarbeten. Foto: Volvo CE.

Volvo CE lanserar EV380E bandgrävare med en sju meters rak bom som ger en förlängd räckvidd och gör maskinen särskilt lämpad för rivningsapplikationer.

Den extra långa bommen innebär en avsevärt längre räckvidd jämfört med standardmaskinen som den baseras på. Hytten på rivningsgrävaren är skyddad mot nedfallande föremål tack vare ett rammonterat FOG-skydd. Maskinen har stora glasytor vilket ger föraren bra sikt över arbetsplatsen. Takfönstret och hela framrutan är gjorda i P5A-klassat glas som uppfyller kraven i EN356-standarderna. Både fram- och takrutan har torkare och spolning som standard. 

Maskinen har även standardmonterade LED-belysning på både bom och maskin. Det finns även belysningspaket för hytt och motvikt som tillval.

EC380E med rak bom har flera användbara standardfunktioner som är lämpliga vid rivning. Dessa inkluderar X1- och X3-extrahydraulik, hydrauliskt redskapsfäste och läckoljeledning samt vattenledningar anslutna till dammbekämpningskanoner. Det dammdämpande systemet har en lyftpump med en kapacitet på 30 liter per minut. Systemet kan antingen arbeta automatiskt eller manuellt. I autoläget sprejas vatten endast när redskapet manövreras. Det finns även ett  högtryckshandtag bakom hytten som kan användas för att tvätta maskinen.

Heavy duty protection

Enligt Volvo har rivningsmaskinen en solid huvudram av förstärkt stålplåt med skydd för bultskallarna. Det finns även ett förstärkt eller extra förstärkt skydd för underredet, ett förstärkt bukskydd och omfattande urspårningsskydd. Det sitter även extra skydd på både skop- och bomcylndrarna. Maskinen kommer även med vändbar fläkt.

EC380E rivningsmaskin finns med olika insteg: antingen ett fast insteg och tjockare sidoskyddssystem eller ett fällbart med smalt sidoskyddssystem som ska underlätta vid transport.

Volvo meddelar också att man inom kort kommer lansera en EC300E med rak bom i 30-tonsklassen med likvärdiga funktioner och fördelar.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se