17 tons huggarvagn från Farma

Nu lanserar Farma sin största huggarvagn genom tiderna. Det är en dubbelramsvagn för skogsägare i behov av att transportera stora volymer virke.

Nu lanserar Farma sin största huggarvagn genom tiderna. Vagnen är i första hand framtagen för kunder på kontinenten, men uppges också vara efterfrågad av skndinaviska användare.

Farma T 17 är en dubbelramsvagn för skogsägare i behov av att transportera stora volymer. Den höga markfrigången på 630 mm och det låga marktrycket uppges ge en hög framkomlighet. Farma T 17 har en lastlängd på 5400 mm och lastarean uppgår till 3,3 kvadratmeter. Tack vare sin 40 gradiga ramstyrning med infästning långt bak i vagnen är T 17 både smidig och följsam.

När det kommer till specifikationer och utrustning är Farma T17 en flexibel vagn, här kan kunden välja mellan navmotor – eller robsondrift, alternativt helt utan drift för den som enbart använder vagnen för vägtransport. 
– T 17 är anpassad för våra längsta och mest kraftfulla kranar. Vagnen är försedd  med lavettstödben för ökad stabilitet, säger Anders Svensson, försäljningschef för Skandinavien på Farma.

Farma T 17 går att få med hjuldimensioner från 500/60-22,5 upp till 710/40-22,5. Vagnen är i standard försedd med svängbara stöttor men går att få med bankar likt våra G2 vagnar med raka stöttor. Modellanpassade verktygslådor och motorsågshållare finns att tillgå och om det behövs extra fart på hydrauliken finns vagnen att tillgå med pump och tank.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se