Carl-Henrik Hammar ny vd på Ponsse i Norge

carl_henrik_hammar_ponsse

Ponsses vd på dotterbolaget i Norge, Sigurd Skotte som haft befattningen sedan 2011, kommer att få en ny tjänst på moderbolaget Ponsse Plc där han kommer arbeta med företagets utveckling av den globala försäljningen.

Carl-Henrik Hammar som idag är vd för Ponsses dotterbolag i Sverige, har utsetts till vd för Ponsse i Norge. Han kommer även fortsätta som vd för Ponsse i Sverige.

– Båda dessa utnämningar är en del i vår kontinuerliga utveckling av det internationella försäljningsnätvärket. Sigurd Skotte har en stark vision för kunddriven utveckling av försäljnings- och underhållstjänster och Carl-Henrik Hammars roll i att leda två nordiska dotterbolag underlättar för företagen att arbeta närmare varandra, säger Jarmo Vidgrén, försäljnings- och marknadschef på Ponsse.

Båda företagen kommer att fortsätta som oberoende enheter, samtidigt som Ponsse ser skalfördelar där vissa funktioner kan delas mellan företagen.

Carl-Henrik Hammar startade sin karriär på Ponsse 2015. Han kommer att fortsätta arbeta på Ponsses anläggning i Surahammar och kommer rapportera till Jarmo Vidgrén, Ponsses försäljnings- och marknadschef.

Huvudkontoret för Ponsse i Norge grundades 1998 och ligger i Kongsvinger.

Dela: