Uppkopplad såg från Stihl

SMARTCONNECTOR_ACTION_XXVI

Nu lanserar Stihl en hård- och mjukvarulösning som tillsammans med en molntjänst ska hjälpa privatpersoner och företag att enklare hantera sina maskiner.

Med elektroniska sensorn Stihl Smart Connector, Stihls app och portalen Stihl connect pro portal för professionella användare kommer användarna ha tillgång till användningsstatistik, historik och en direktkoppling till återförsäljare för maskinservice.

– Stihls nya sensor Smart Connector och tillhörande tjänster ger både privatpersoner och professionella användare möjlighet att få en bättre överblick över sin maskinpark, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på Stihl.

Sensorn Smart Connector installeras på bensin- eller batteridrivna maskiner. När maskinerna startas uppdateras information och statistik i realtid. Den molnbaserade lösningen ger smidig och enkel tillgång till all information i Stihls app. Användaren får tillgång till data och kan se när det är dags för service och underhåll.

Både privatpersoner och professionella användare kan numera enkelt hantera service proaktivt för att undvika driftstopp genom att ta kontakt med vald återförsäljare för att boka in service, direkt via den digitala tjänsten.

Professionella användare får även tillgång till webbportalen Stihl connect pro portal där mer omfattande statistik samlas för en bättre överblick över maskinparken. I portalen kan samtliga maskiner registreras och uppdateras med nuvarande eller senast position på en karta.

– Arbetsfördelning och planering blir ännu effektivare med utdelning av kunduppdrag som skickas direkt från portalen till appen. Där kan arbetstagaren se vilken kund det gäller, vilket arbete som ska utföras och med vilken maskin, säger Mats Gustafsson.

Smart Connector ansluts via blåtand till en smarttelefon på ett avstånd inom 10 meter. All datainsamling som sker med längre avstånd lagras i sensorn och uppdateras i molnet vid nästa anslutning till smarttelefonen.

Under hela 2019 kommer en Smart Connector levereras med alla modeller av motorsågen MS 261 och alla modeller av röjsågen FS 460.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

CONNECT_SCHEMA_MT