Uppdaterade skogsröjare

rojsag_husqvarna

Nu uppdaterar Husqvarna skogsröjsågarna 545 FX och 545 FXT med AutoTune™ som automatiskt ser till att motorinställningarna ger optimal prestanda och kompenserar för olika bränsleblandningar, fuktighetsnivåer, altitud, temperaturer och till och med igensatta luftfilter.

Maskinerna har utrustats med en ny startfunktion som inte kräver någon choke. För att få igång skogsröjsågarna pumpar man lite bränsle, trycker på knappen och drar sedan i snöret.

Med hjälp av Smart Start som reducerar dragmotståndet i startsnöret kommer arbetet snabbt igång och X-TORQ- motorer ger minskad bränsleförbrukning och mindre skadliga utsläpp. Maskinerna är bland de mest kraftfulla röjsågarna i sitt segment med 12 500 rpm och en motoreffekt på 2,72 hästkrafter.

Optimerad transmission med vinkelväxel vinklad i 24 grader underlättar riktad fällning i tät skog. En magnet håller låspinnen på plats och gör det enkelt när du ska byta klinga.

De nya sågarna har ett nytt luftfilter som är 57 procent större än tidigare, vilket innebär att sågarna nu klarar fler arbetstimmar innan filtret behöver rengöras. Tack vare effektiv avvibrering av motor, drivaxel och skärutrustningen blir vibrationsnivåerna mycket låga. Det ergonomiska handtaget är justerbart och på 545 FXT är handtagen uppvärmda.

Tumgasreglaget avlastar musklerna i handen samtidigt som det ger effektivitet och precisionsstyrning. Både 545 FX och 545 FXT har bärselen Balance XT som ser till att fördela maskinens vikt jämnt över kroppen.

Rekomenderat cirkapris 545 FX: 8 900 kronor, 545 FXT: 9 900 kronor.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se