Tyska Zeppelin tar över Caterpillar-försäljningen i Sverige

Tyska Cat-återförsäljaren Zeppelin tar över distribution och service av Cat-produkter från Pon Equipment i Sverige och Danmark. Luftskeppet på bilden är från Bauma i München tidigare i april. Foto: Per Eriksson
Tyska Cat-återförsäljaren Zeppelin tar över distribution och service av Cat-produkter från Pon Equipment i Sverige och Danmark. Luftskeppet på bilden är från Bauma i München tidigare i april. Foto: Per Eriksson

Tyska Cat-återförsäljaren Zeppelin tar över försäljning och service av Cat-produkter från Pon Equipment i Sverige och Danmark, samt distribution och tjänster för MaK-motorer i Baltikum, Finland, Island och Färöarna.

Zeppelin kommer att ta över distributionen och servicen av Cat utrustning i Sverige och Danmark. Portföljen inkluderar även energisystem, samt maskin- och utrustningsuthyrning. Koncernen övertar dessutom distribution och service för MaK-varumärket i Baltikum, Finland, Island och Färöarna. Transaktionen kommer att ske med förbehåll för de europeiska konkurrensmyndigheterna.

Tidigare har den holländska Pon Group ansvarat för Sverige och Danmark som en Cat-återförsäljare. Pon kommer fortsätta som Cat-återförsäljare i Nederländerna, såväl som i Norge, och kommer att koncentrera sina resurser och verksamhet på dessa två marknader. Pon och Zeppelin har kommit överens om att tillgångarna i Pons tidigare affärsverksamhet i Sverige och Danmark kommer att migreras till Zeppelin-gruppen.

Övertagandet kommer att genomföras som en ”tillgångsaffär” mellan Pon och Zeppelin. Detta innebär att de av Pons tillgångar som krävs för transaktionen – som mark, byggnader, maskiner, patent, kontrakt etc. – kommer att överföras till Zeppelin. Dessutom kommer Pon-anställdas befintliga anställningsförhållanden att migrera till Zeppelin.

Förutom försäljning och service av Caterpillar i Sverige och Danmark kommer Zeppelin också att ta över SITECH-företagen, som är specialiserade på distribution och service av produkter från amerikanska Trimble-teknikgruppen. Trimble tillverkar maskinkontroller, GPS-navigationssystem och flottanhanteringssystem.

© Anläggningsvärlden.se
info@anlaggningsvarlden.se

_W5A2605