Test&Drive hos Rosenqvist Rail

_W5A1890

Rosenqvist Rail i Hudiksvall som tillverkar och utvecklar utrsutning för nybyggnation och underhåll av järnväg arrangerade den 19 april en minimässa som lockade både små och stora företag att visa sina produkter för järnvägsarbete.

På Rosenqvist test & Drive fick besökarna testa och prova maskinerna och utrsutningen. Förutom Rosenqvist Rail fanns mer än ett dussin företag som visade hur man kan komplettera och effektivisera maskinerna för järnvägsarbete.

Pon Equipment visade en Cat 308E2 CR med rälshjulsadpater och Rosenqvist slipersläggare.

– Det är en mångsidig maskin i ett kompakt format som gör att man kan utföra en rad olika arbetsuppgifter och den lämpar sig mycket väl för järnvägsarbete, säger Fredrik Forsman, produktspecialist på Pon Equipment.

Företaget Goodrail visade smarta produkter och för järnvägsbranschen.

– Vi säljer bland annat järnvägsövergångar i helgummi, maskiner för underhåll och byggnation av spår och kontaktledningssystem. För bangårdar och verkstäder erbjuder vi batteri- eller dieseldrivna lok med olika dragkraft med tvåvägsutförande. Vår nyaste produkt är framtagen för att förhindra spårspring, produkten består av pyramidformade toppar i olika höjder, produkten heter Strailgrid. säger Jessika Lillqvist på Goodrail.

Delvator visade både hjul- och bandgrävare från Hitachi som lämpar sig för järnvägsarbete. Bland annat Hitachi Zaxis 85US.

– Den är mer kompakt än konventionella  maskiner och passar utmärkt för järnvägsarbete. Den är lämplig  i trånga utrymmen och tack vare maskinens begränsade överhäng både fram och bak är den  perfekt för rälshjulsadapter, säger Leif Eriksson, säljare på Delvator.

Efter mässan bjöd Rosenvist alla utställare och speciellt inbjudna gäster på en trerätters middag på White-Guide-prisade hotellet Strandpiren i Hudiksvall.

© Anläggningsvärlden 2018.
per@anlaggningsvarlden.se

_W5A1898 _W5A1920 _W5A1911