Stor prisskillnad på skogsmark

_DSF1532

När LRF Konsult summerar 2016 års försäljningar visar statistiken att priset på skogsmark har stigit till högsta priset någonsin i södra Sverige medan priset sjunkit i mellersta och norra Sverige.

– I södra Sverige har prisbilden för skogsmark på ett år ökat med 5,6 procent och genomsnittspriset är nu 600 kr/m³sk (skogskubikmeter) enligt årets statistik. Det är det högsta genomsnittspris vi någonsin uppmätt sedan vi startade våra mätningar 1995, säger Markus Helin, Chefsmäklare på LRF Konsult.

Priset på skogsmark i södra Sverige där marknaden är riktigt het noteras nu genomsnittspriser som aldrig varit högre och med toppnoteringar över 800 kr/m³sk.

I mellersta Sverige har prisbilden de senaste åren vandrat både upp och ner och riktningen 2016 var negativ med en nedgång om 3,8 procent vilket ger ett medelpris om 393 kr/m³sk.

– Trots spirande optimism har prisbilden fortsatt ner något i norra Sverige och genomsnittspriset är nu 243 kr/m³sk vilket motsvarar en nedgång med 2.7 procent, avslutar Markus Helin.

© Anläggningsvärlden 2017
info@anlaggningsvarlden.se