Stor efterfrågan på utbildade ledare inom de gröna näringarna

Emma Isaksson tillsammans med jakthunden Bonnie. Emma har gått Folkuniversitets YH-utbildning Driftledare inom gröna näringar.

Efter bara ett drygt halvår på Folkuniversitetets YH-utbildning Driftledare inom gröna näringar har Emma Isaksson redan fått en anställning som aspirant. Detta är ett av flera kvitton på att utbildningen är högaktuell på arbetsmarknaden.

– Det var en bred och flexibel utbildning med mycket praktik, vilket innebar att jag på vägen kunde hitta min nisch. Dessutom är stora delar av utbildningen på distans, vilket passar mig och min livssituation väldigt bra, säger Emma, som bor i Mellerud med sin sambo och sin jakthund Bonnie.

Att hon hittade sin nisch kan man lugnt säga. Under praktiken blev hon erbjuden en fast tjänst som aspirant på Sydved, vilken hon tappade ja till. När hon är klar med utbildningen är tanken att hon ska jobba som virkesinköpare på företaget. I korthet går jobbet som virkesinköpare ut på att köpa virke och skog från markägare, och att leda entreprenörerna som tar hand skogen. En stor del jobbet handlar också om skogsskydd.

Hon konkurrerade med ett 30-tal andra färdigutbildade sökande, med andra utbildningar i bagaget. Nu kommer hon att kombinera aspirantjänsten med utbildningen.

– Det tror jag säger en del om hur relevant och bra den här utbildningen är. Jag känner verkligen att jag har hittat rätt. Utöver detta märker jag att det finns ett väldigt stort intresse för utbildningen, till exempel från våra gästföreläsare, berättar Emma.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se