Stockholmshamn är Årets bygge 2021

Byggprojektet Stockholm Norviks hamn i Nynäshamn, som NCC varit med och byggt har utsetts till Årets bygge 2021.

Totalt har det inkommit 72 bidrag till tävlingen Årets bygge och av dessa har 18 finalister tagit ut i sex olika kategorier. Den 19 mars korades årets vinnare och Stockholm hamnars projekt Stockholm Norviks hamn utsågs till Årets bygge 2021. Ceremonin hölls i år digitalt och projektet representerades av Stockholms hamnar och byggföretaget NCC.

− Vi är mycket glada och stolta över att Norviks hamn utsetts till Årets Bygge. Det var ett stort och komplext projekt som utmärktes av ett väldigt gott samarbete mellan oss, vår kund Stockholms hamnar och övriga entreprenörer, säger Joel Ahlqvist, projektchef NCC Infrastructure.

I Nynäshamn har Stockholms hamnar byggt en ny containerhamn, Stockholm Norviks hamn. Första entreprenaden utfördes av NCC och gick ut att göra förberedande arbetet och möjliggöra hamnbygget genom att spränga bort drygt 11 miljoner ton berg för hamnplanen och anslutande järnväg. Drygt 40 entreprenörer har bidragit till det utförda projektet.

– Samarbetet var en starkt bidragande faktor till att vi skapade en säker arbetsmiljö och bidrog till att hamnen färdigställdes enligt tidplan och på budget, säger Joel Ahlqvist, projektchef, NCC Infrastructure.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se