Stihl lanserar ny proffssåg

Stihl_motorsag

I egenskap av världens största motorsågsmärke är förväntningarna stora inför varje ny generation. Med nya Stihl MS 462 C-M har företaget tagit ett långt steg i utvecklingen och kombinerar kraftfull kapacitet med ergonomi och marknadens lättaste 70-kubikare (6 kg).

Modellen premiärvisades för besökarna på Elmia Park som arrangerades den 26 till 28 september i Jönköping, och börjar säljas under våren nästa år.

– Motorn är en Stihl 2-mix på 6,0 hästkrafter med mycket högt vridmoment över hela hastighetsområdet. Vi har lyckats utveckla en rad förbättringar med vår nya modell. Exempelvis har den en betydligt snabbare acceleration och kommer upp till topphastigheten 100 km/tim på endast 0,3 sekunder, säger Niclas Zetterberg, produktchef på Andreas Stihl Norden och fortsätter:

– Sedan är vi naturligtvis stolta över att kunna kombinera topprestanda med marknadens lägsta vikt bland motorsågar på 70 kubik. Det finns inte ett enda onödigt gram på denna modell. Det borde innebära att de proffskunder som normalt tittar på 60-kubikare har fått ytterligare ett prisvärt alternativ för mera kraft, fortsätter Niclas Zetterberg.

Nya modellen riktar sig professionella användare inom skogsbruket med även arborister som behöver en kraftigare såg för fällning av träd.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se