Steelwrist lanserar SQ90 snabbfäste

Steelwrist ser att efterfrågan på helautomatiska snabbfästen växer i rivningsbranschen. Därför lanserar man därför Steelwrist SQ90 som är den största modellen så här långt i SQ-serien.

Efterfrågan på helautomatiska fästessystem fortsätter att växa globalt inom anläggningsbranschen. Nu lanseras Steelwrist SQ90 – den största modellen så här långt i serien SQ helautomatiska snabbfästen.

SQ90 passar för grävmaskiner upp till 70 ton inom framförallt rivningsbranschen.

Sedan lanseringen av SQ-snabbfästen våren 2017 består serien idag av SQ60, SQ65, SQ70/55 och SQ80. Nu introduceras den största SQ-modellen i serien – SQ90.

Tillskottet av SQ möter efterfrågan från rivningsindustrin, där många och snabba redskapsfästen är vanliga.

– I rivningsbranschen med sina frekventa redskapsbyten handlar allt om att använda rätt redskap för rätt jobb i rätt tid. Med SQ kan förare och maskin arbeta kontinuerligt, och arbetssäkerheten ökar när föraren enkelt kan byta och använda det bästa redskapet för jobbet, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist.

SQ90 liksom alla andra Steelwrist SQ-produkter följer Open-S standarden för helautomatiska snabbfästen för grävmaskiner. Fördelen med Open-S är att det är enklare för maskinförare och entreprenörer att välja snabbfästen, tiltrotatorer och redskap från olika tillverkare och vara säkra på att dessa fungerar ihop.

Front Pin Lock från Steelwrist är ett mekaniskt framaxellås som avsevärt minskar risken för att oavsiktligt tappa redskap. I och med Steelwrists inträde i rivningssegmentet har Front Pin Lock uppgraderats till en andra generation för att klara de tunga rivningsredskapen. 

Enligt Steelwrist har alla SQ-fästen QPlus-teknologi som ger högre hydraulflöden med lägre tryckfall än många andra system på marknaden.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se