Steelwrist lanserar fler helautomatiska snabbfästen

SQ_quick-coupler_RGB_HIGH

Efter  marknadslanseringen av de helautomatiska snabbfästena SQ60 och SQ70 år 2017 och SQ80 år 2018 tar Steelwrist nu nästa steg på detta  produktområde. På Bauma i München lanserar Steelwrist nya SQ65 och SQ70/55 helautomatiska snabbfästen.

Efterfrågan på helautomatiska fästessystem fortsätter att öka på alla större marknader och på en del av de mer mogna marknaderna i Centraleuropa finns det redan installerat på en majoritet av de nya maskinerna i storleksklassen 14 till 50 ton.

– Kunderna har uppskattat det mycket att Steelwrist tagit steget in på marknaden för helautomatiska snabbfästen med en mycket konkurrenskraftig produkt, som är kompatibel med standarden på marknaden. Sedan lanseringen av vårt SQ60, SQ70 och SQ80 snabbfäste har våra kunder i Centraleuropa ivrigt väntat på SQ65 och SQ70/55 från Steelwrist. Nu är vi glada att kunna lansera dessa på Bauma 2019, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist.

SQ helautomatiska fästessystem följer den internationellt växande symmetriska standarden. Förutom att Steelwrists SQ-fästen och tiltrotatorer efterlever kraven i ISO13031:2016, har de även den patenterade Front Pin Lock-teknologin som säkerställer ökad säkerhet genom att förhindra operatören att tappa arbetsredskap av misstag.

– Vi kan tydligt se att omfattande tester och kontinuerliga förbättringar har lönat sig. Tack vare den robusta designen, våra nya snabbfästen och vårt patenterade Front Pin Lock har Steelwrists SQ helautomatiska fästessystem uppskattats av kunderna från dag ett, säger Markus Nilsson, ansvarig för produktutveckling på Steelwrist.

Nya SQ65 och SQ70/55 kan börja beställas direkt efter Bauma och leveranser till kunder sker från juli 2019. De olika kombinationerna av tiltrotatorer från Steelwrist med de nya SQ-snabbfästena kommer att finnas tillgängliga i slutet av 2019.

– Lanseringen av SQ60, SQ70 och SQ80 har varit oerhört framgångsrik. Med nya SQ65 och SQ70/55 förväntar vi att ännu fler kunder, särskilt i Centraleuropa, väljer Steelwrist som leverantör av helautomatiska snabbfästen för att göra sitt arbete mer effektivt”, säger Stefan Stockhaus.

Med syftet att öka säkerheten vid redskapsbyten kommer Steelwrist att presentera nästa generation av sin patenterade Front Pin Lock-teknologi. Säkerhet kring snabbfästen är ett dominerande ämne i anläggningsbranschen i många länder.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

Demolition-work_2