Specialbyggd Kobelco för återvinning av skrot


Kobelco lanserar en maskin för återvinning av skrot. Maskinen har en specialbyggd tång och klämarmar. Den premiärvisades på IFAT-mässan i München.

Den japanska maskintillverkaren Kobelco har utökat sin portfölj av återvinningsutrustning med lanseringen av SK140SRD-7 multi-demonteringsmaskin.

Även om maskinen på många sätt ser ut som en konventionell grävmaskin har den utformats specifikt för multidemontering och kan sortera fordon, motorer, vitvaror och flygplan.

Enligt Kobelco har den dedikerade ”Heavy Duty”-bommen och stickan förstärkts med med tjocka stålplåtar för att ge ”hållbarhet och styrka” vid demontering av fordon, hantering av tunga laster och vid rivningsoperationer.

Den nedre ramen har en cirkulär svängsektion för att säkerställa klämarmarnas arbetsområde samtidigt som den erforderliga styrkan kan bibehållas.

SK140SRD har en steg V-godkänd motor från Isuzu.

”Kombinationstången” har flera användningsområden och är utformad för smidigt grepp, plockning, skärning, klippning och dragning. Klämarmarna kan fixera stora föremål som personbilar och klämma ihop mindre föremål som kablage, aluminiumkomponenter, drivaxlar och startmotorer. 

Efter samma Performance X designkoncept som de nyligen lanserade konventionella generation 11-modellerna, är SK140SRD-7 utrustad med ett antal komforthöjande komponenter. FOPS Level II-hytten har en Grammer luftfjädrad förarstol. Ett 4-tums integrerat armstöd är utformat för att minska förarens trötthet medan PHC-spaken (proportionell handkontroll) gör att klämarmsrörelser kan utföras samtidigt i kombination med fotpedalen.

Den 10-tum stora färgskärmen ger viktig information och funktioner kan utföras från en menyskärm. ”Flera” operationer kan utföras med jog-ratten. En smartphonehållare, USB-port, DAB-radio och Bluetooth ingår också i standardutrustningen.

Bland säkerhetsfunktionerna finns bland annat säkerhetsventiler för bom och sticka. Hyttens framruta är av polykarbonat som ger bättre skydd mot flygande föremål.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se