Skogsmässan på Solvalla åter 2027

Branschorganisationen Maskinleverantörerna tillsammans med sin skogsmaskinsektion har beslutat att mässan Swedish Forstry Expo återvänder till Solvalla om fyra år, närmare bestämt den 3–5 juni 2027. Precis som tidigare kommer mäsan vara inriktad till en internationell publi med entresse för det professionella skogsbruket med maskinerna i fokus.

Vi är mycket nöjda med Swedish Forestry Expo 2023. Vårt mål var att skapa en ny och attraktiv mötesplats för det professionella skogsbruket, där besökarna kunde se relevanta produkter och den senaste tekniken inom skogsmaskinbranschen. Efter den lyckade premiären ser vi framemot att utveckla varumärket ytterligare och få samla branschen igen om fyra år, säger Lina Hallman, vd MaskinLeverantörerna.

Även skogsmaskinföretagen var nöjda med mässan och ser fram emot att träffas igen 2027.

– Vi har ju haft några år där vi inte fått möjlighet att mötas, så den här mässan har varit väldigt efterlängtad och jag tycker den blev precis så bra som vi hoppats på. Vi såg också att det finns det mycket framtidstro bland utställarna, vilket känns roligt. Mässan gav oss tillfälle att åter möta våra professionella kunder och det blev många goda samtal. Några av ledorden för mässan var jämlikhet, hållbarhet och innovation vilket fick ett positivt bemötande från besökarna, berättar Ulf Nordström ordförande för skogsmaskinsektionen.

Årets mässa hade 136 utställare och 10.247 besökare från 55 länder.

Fotnot: Nästa år arrangeras Skogsmaskindagarna i Karlskoga 17-18 maj. 2025 arrangeras Elmia Wood i Jönköping/Vaggeryd 4-7 juni.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se