Sany går in på den finska maskinmarknaden

Wesley Yang, Manager, SANY Northern Europe. Aarne Simula, CEO & President, Wetteri Plc. Antti Ollikainen, CEO, Wetteri Trucks Oy.
Från vänster: Wesley Yang, Manager, Sany Northern Europe. Aarne Simula, CEO & President, Wetteri Plc. Antti Ollikainen, CEO, Wetteri Trucks Oy.

Kinesiska maskinfabrikatet Sany med dotterbolaget Sany Northen Europe inleder ett partnerskap med finska Wetteri Trucks för distribution av Sany grävmaskiner och hjullastare på den finska marknaden.  Wetteri Trucks kommer att fungera som generalagent för Sany-maskiner och utnyttjar sitt nätverk med elva verkstäder över hela Finland.

Wetteri Trucks representerar en rad olika maskinfabrikat i Finland och och tillsammans med Sany har man nu beslutat att ytterligare utöka sin affärsmodell till att även inkludera tunga entreprenadmaskiner i sortimentet.

– Finland var den sista pusselbiten och Wetteri Trucks Oy är den perfekta partnern för oss framöver. Wetteri har varit verksamt inom maskinindustrin under en lång tid och den samlade kunskap de besitter både inom termer av branschexpertis och service gör dem till en idealisk partner för oss, säger Wesley Yang, chef för Sany Northern Europe. 

”Finland var den sista pusselbiten och Wetteri Trucks Oy är den perfekta partnern för oss framöver”

Wetteri Trucks kommer initialt att kunna erbjuda kunder i Finland grävmaskiner från 1,8 till 100 ton samt hjullastare. Dessutom är det möjligt att utöka innehållet i avtalet till att även täcka resten av Sanys sortiment av schaktmaskiner. Dessutom kommer även elektriska varianter av Sanys maskiner ingå i portföljen.

Jag är mycket nöjd med vårt avtal om import av Sany schaktmaskiner och representation av försäljning och underhåll i Finland. Med Sanys breda sortiment och möjligheten att ytterligare utöka produktutbudet kan vi erbjuda lösningar för behoven hos varje kund av tung utrustning. Vi kommer även att erbjuda eldrivna anläggningsmaskiner. Den femåriga garantin som Sany ger till sin produkter, är en stark indikation på kvalitet, Säger Antti Ollikainen, vd på Wetteri Trucks i en kommentar.

Sedan 2023 är Nordfarm i Norrköping återförsäljare för Sany i Sverige.

Här kan du läsa fler nyheter om anläggningsmaskiner

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se