Säkrare rutor från John Deere

Nu lanserar John Deere rutor som uppfyller kraven enligt teststandarden ISO 21876 för företagets skogsmaskiner.

Den nya standarden ISO 21876 träder i kraft i slutet av 2020 eller senast i början av 2021. De nya rutorna är en standardfunktion i John Deeres skogsmaskiner redan från och med mars i år. 

De nya Rencraft Super Hard Coat polykarbonatrutorna är mer slitstarka än de rutor som använts tidigare. De nya rutorna har bättre motståndskraft mot externt slitage. Rutornas reptålighet och beständighet mot kemikalier och rengöringslösningar har förbättrats markant. Dessutom är framrutan på den roterande hytten och bakrutan på den fasta hytten för skotare nu nästan 50 procent tjockare än tidigare. Även framrutan på den fasta hytten är tjockare än tidigare. Det tjockare materialet ger även bättre ljudisolering. 

– Den optiska kvaliteten hos de nya rutorna är utmärkt. Den nya, hållbara ytbeläggningen skapas redan under tillverkningsprocessen, vilket eliminerar behovet av en separat ytbeläggning som orsakar mindre deformeringar, säger Sami Kulmala marknadschef på John Deere Forestry.

De nya, mer hållbara rutorna är en standard på John Deeres skogsmaskiner från och med mars 2020. Bytet av fönstermaterial påverkar inte priset för kunderna. Rutorna kan också eftermonteras på alla nyare modeller som är utrustade med roterande och nivellerande eller fasta hytter. 

– Optiken hos den nya rutan är klart bättre och som en bonus är hytten nu ännu tystare. Den nya typen av ytbeläggning som möjliggörs av tillverkningstekniken och det slitageskydd som det ger är också en betydande förbättring jämfört med de som användes tidigare, säger Sami Kulmala avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se