Rottne F10 nummer 200 leverererad

rottne_levf10nr200

Rottnes återförsäljare Sundahls Maskinaffär har levererat nummer 200 av skotaren F10. Jonas Petersson, säljare på Sundahls, levererade maskinen till Tjurkhult Skogstjänst AB och dess ägare Mikael Lönnqvist.

– Det är den fjärde F10:an jag köper – faktum är att jag också köpte den allra första F10:an som tillverkades. Och jag är helnöjd med dem. De är enkla och driftsäkra med god helhetsekonomi. Dessutom är hyttkomforten fenomenal. Ingen annan slår den, där får konkurrenterna lyfta på hatten, säger Mikael Lönnqvist och fortsätter:  – Vi använder F10 främst till gallring, där den passar perfekt: liten, lätt och smidig med en bra kran.

Skotaren F10 är en av Rottnes storsäljare. Skotaren är idealisk i trånga gallringsbestånd, men används också för klenare slutavverkning. I januari börjar den helt nyutvecklade generationen F10D att tillverkas. Den första serien är redan fulltecknad. 

– F10 har varit marknadsledande i sin klass i många år på den svenska marknaden. Den uppskattas bland annat för dess lilla storlek och hyttkomforten, säger Jörgen Ivarsson, Rottnes försäljningschef i Norden.

Den första F10:an levererades till kund i april 2008. F10 var en vidareutveckling av föregångaren F9 som såldes under åren 1998-2007.

Det gjordes många förändringar mellan F9 och F10, där den största förändringen var hytten – som idag används på alla Rottnes skotare. Dessutom introducerades också första generationen av Rottnes hyttdämpningssystem, Comfort Line. Nu är Comfort Line inne på generation två och firar tio år 2017. 

2011 uppgraderades F10 till F10B med bland annat ny motor och ny kran. I januari 2017 börjar den helt nyutvecklade F10D tillverkas.