Rototilt ökar kapaciteten

rototilt

Rototilt befinner sig i en intensiv expansionsfas och denna höst slår man rekord med flera nyanställda, ökad kapacitet i produktionen och med ombyggnationer och införande av nya bearbetningsmaskiner.

– Det här året har varit fantastiskt bra för oss och vi ser mycket positivt på 2018. Exporten med Frankrike och Tyskland i spetsen har tagit ett stort kliv framåt och vi är fortfarande starka på den nordiska marknaden, berättar Per Väppling, Marknads- och försäljningschef.

Rototilt taktar därför upp sin produktion redan nu för att klara prognoserna inför 2018. I fabriken har man genomfört ombyggnationer, optimerat produktionsytor, installerat nya produktionsmaskiner och man har dessutom beställt ytterligare en fleroperationsmaskin som levereras i början av 2018 för att kunna klara produktionskapaciteten.

– Vi har investerat 20 miljoner i fabriken bara i år. Den nya CNC-maskinen är ytterligare en investering på ca 12 miljoner, berättar Tord Johansson, fabrikschef hos Rototilt.

För tio år sedan då Rototilt-fabriken byggdes var det många som ifrågasatte satsningen. Idag är det ett kompetenscentra med stor tillväxtpotential. Och att navet fortsättningsvis ska finnas i Vindeln är det ingen tvekan om.

– Vi måste tänka till på alla plan då vi har grunden för vår verksamhet i Vindeln, från arbetskraft och kompetens till produktion och kvalitetssäkring, påpekar Tord Johansson.

Rototilts exportandel växer hela tiden och deras strävan är att etablera sig kraftfullt utanför de nordiska länderna. Rototilts försäljning utanför den nordiska marknaden står för cirka 30 procent av omsättningen och förväntas öka stadigt de närmaste åren.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se