Ramirent lanserar rikttäckande liftspecialist

iqta6wyfwatbot6fh3xl

Nu lanseras Sveriges första rikstäckande liftspecialist – Stavdal Lift – som ett eget affärsområde under Ramirent. Totalt kommer man att erbjuda 5 800 liftar från ett 10-tal liftcenter runt om i landet. Stavdal Lift är ytterligare ett steg i Ramirents strävan att befästa sin position som marknadsledare inom maskinuthyrning i Sverige.

– Förvärvet av Stavdal förra våren var en del i Ramirents vision att bli nummer ett inom maskinuthyrning i Sverige, vilket vi är nu. Tack vare sammanslagningen har vi en bra geografisk täckning och vi är starka på lift. Idag tar vi ytterligare ett steg och presenterar en dedikerad liftorganisation – Stavdal Lift, säger Erik Bengtsson, vd på Ramirent.

Stavdal Lift blir ett affärsområde under Ramirent, men med egen verkstad, support, sälj- och ledningsfunktion. Ansvarig för affärsområdet blir Mikael Olsson, Stavdals tidigare vd.

Under året räknar Ramirent med att etablera 10–12 renodlade liftcenter runt om i landet och öka omsättningen för Stavdal Lift med 35 procent under de kommande tre åren.

– Vi ser en potential i att öka, dels bland våra stora kunder, men även på ställen där vi inte finns idag. Tre av våra liftcenter kommer att ligga i Stockholm, Göteborg och Malmö, resterande jämnt utspridda över landet, säger affärsområdeschef Mikael Olsson.

Parallellt med att Stavdal Lift lanseras fortsätter sammanslagningen av Ramirent och Stavdal. Under våren kommer flera av de båda bolagens kundcenter att slås samman för att erbjuda bredare  maskinuthyrning, där även Stavdal Lift ingår med sna liftar.

Sammanslagningen av de två bolagen Ramirent och Stavdal, som påbörjades våren 2019, beräknas vara helt genomförd till årsskiftet 2020-2021.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se