Ponsse öppnar servicecenter hos Webes i Kil

Gemensamt intresse för skog och maskiner har öppnat för samarbete mellan Ponsse och Webes i Kil. Med detta stärker Ponsse sin service i en för svenskt skogsbruk väldigt viktig region. Servicecentret drivs av Ponsse, som genom samarbetet med Webes får kompletterande tillgång till både verkstad och servicetekniker.

– Skogen är en väldigt viktig näring i Värmland och i stora delar av övriga Sverige. Där skogen och skogsmaskinerna finns ska också vi finnas, säger Urban Folkesson, eftermarknadschef på Ponsse.

– På fem år har Ponsse AB tredubblat omsättningen i Sverige, så det finns en god grund för företagets tydligt uttalade strategi att investera i egna servicecenter. Utöver Kil har Ponsse AB sju fullserviceanläggningar och 19 servicefordon runt om i landet. Därtill kommer 20 externa servicelämnare. Carl-Henrik Hammar, vd i Ponsse, är själv värmlänning och är som sådan extra glad över etableringen i Kil.  –Samarbetet med Webes gör att vi kan vi stärka vår närvaro och samtidigt får tillgång till kompletterande resurser, säger han.

Webes, formellt Wermlands Betning & Service AB, är i grunden inriktat på kemisk ytbehandling av rostfritt stål, men i företaget finns också en omfattande verkstadskompetens inom både skog, anläggningsmaskiner och krossverksamhet. Ägaren Per-Erik Mossfeldt har ett stort maskinkunnande och det delar han med sina medarbetare Daniel Nilsson och William Mossfeldt.
 
När Per-Erik Mossfeldt för några år sedan köpte Webes var tanken att använda lokalerna för verkstadsändamål. Snart märkte han ett fortsatt och ökat intresse för företagets tjänster inom ytbehandling. Han beslutade då att göra en större utbyggnad för både ytbehandling och verkstad. 

– Att nu få samarbeta med Ponsse ska bli väldigt roligt. Det ger oss nya möjligheter att expandera, berättar Per-Erik Mossfeldt, som är uppvuxen i Kil.

Samarbetet gläder också Ponsses servicetekniker Mikael Fredriksson. Under sina hittills 1,5 år på Ponsse har han utgått med servicebuss från Molkom och besökt maskinägare i Värmland och delar av angränsande landskap. Nu får han en utökad roll, som platsansvarig för servicecentret. 

– Samarbetet ger oss tillgång till både lokaler och maskinkunnande. Samtidigt får vi möjlighet att bygga upp reservdelslager och butik, framhåller han. Mikael Fredriksson har tidigare varit anställd som skogsmaskinförare och har då haft Per-Erik Mossfeldt som servicetekniker. – Det har alltid fungerat bra, så det är riktigt kul att vi nu får jobba tillsammans på detta sätt.

För Daniel Nilsson, född och uppvuxen i Sunne, ger samarbetet mellan Webes och Ponsse möjligheter att åter jobba med skogsmaskiner.
– Jag gick skoglig inriktning på naturbruksgymnasiet Södra Viken. När jag sedan började på Webes anade jag inte den här utvecklingen, säger han glatt.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se