Ponsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla

Kasebergsvägen i Uddevalla blir basen när Ponsse utvecklar sin service i regionen. Etableringen innefattar kundmottagning, butik, verkstad och reservdelslager. Anläggningen blir värdefull också för företagets servicebussar.

Ponsses satsning i Uddevalla ingår i strategin att öka antalet anläggningar i egen regi.

– Bohuslän och Dalsland är sedan länge ett starkt fäste för Ponsse. Dessutom har vi kraftigt ökat vår försäljning under senare år – både i Västsverige och övriga landet. Detsamma gäller även för Ponsse globalt, berättar Urban Folkesson, eftermarknadschef på Ponsse.

Företaget har även tidigare haft en väl utbyggd serviceverksamhet i området, bland annat genom Linnarsson i Blidsberg AB, som kvarstår som servicelämnare. Satsningen som nu genomförs i Uddevalla inleddes redan för ett par år sedan.

– Vi rekryterade brett och fick ett väldigt bra resultat. Det gav oss möjlighet att dra igång utbildningar och utrusta servicebussar. Hösten 2019 rullade fältservicen igång. Att vi nu bygger upp ett servicecenter stärker satsningen ytterligare, konstaterar Urban Folkesson, glad över att företaget snabbt hittade ändamålsenliga lokaler.

– Vi fick veta att Ottestala Fastigheter AB kunde erbjuda utmärkta lokaler. Det var verkligen ett lyckokast.

Nicklas Lagerberg, som driver Ottestala Fastigheter AB tillsammans med Stefan Olsson, delar glädjen.

– Det här ser vi som väldigt positivt. I systerföretaget Ottestala Schakt AB är vi själva entreprenörer, så det har varit lätt att förstå Ponsses behov. Anpassningarna är i full gång. En bit in på nyåret blir vi klara med både verkstad, lager, butik, kundmottagning och kontor, säger Nicklas Lagerberg.

Verkstaden blir, med sina dryga 430 kvadratmeter, väl tilltagen i både yta och höjd. Sedan tidigare finns en travers, som kommer väl till pass även för Ponsse. Övriga utrymmen mäter närmare 300 kvadratmeter, fördelade på två plan.

Parallellt med att lokalerna görs iordning pågår en mängd andra förberedelser för att få fullserviceanläggningen komplett. Verkstaden ska utrustas, lagret fyllas på och kundmottagningen ska förstås göras riktigt välkomnande.

– Förhoppningen är att vi ska kunna öppna hela anläggningen i början av april. Vi kommer att ha ett omfattande lager av reservdelar redan från start. Det är viktigt för våra kunder, men också för våra servicetekniker i verkstad och fält, berättar Tomas Andersson, platsansvarig.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se