Peab bygger travbana i norska Trøndelag

Illustration: Selberg Arkitekter/Midt-Norge Travförbund

Peab har fått uppdraget att bygga en ny travanläggning vid Fannrem i Orklands kommun i Trøndelag. Beställare är Leangentravets Eiendom och kontraktssumman uppgår till 100 miljoner norska kronor. Det skriver Peab i ett pressmeddelande.

Nu startar byggnationen av den nya travanläggningen Arena Midt-Norge vid Fannrem i Orklands kommun i Trøndelag. Travbanan blir 1 100 meter lång och får en bredd på 19 till 22,2 meter. I anslutning till travbanan byggs säkerhetsspår med en bredd på 4 meter, ett dike med en bredd på 4 meter och en uppvärmningsbana på 10 meter. Det är Peabbolaget Solberg Maskin som har valts som totalentreprenör för byggnation av infrastruktur och travbana.

– Vi är väldigt stolta över det här uppdraget där vi verkligen kan dra nytta av bredden i våra medarbetares yrkeskunskaper. Det känns fantastiskt att vi får vara med och bygga en bra arena för både tävlande och allmänhet, säger Olle Eurenius, avdelningschef på Peab.

I uppdraget ingår även markarbete, vägar, gångvägar och hästvägar samt stängsel, belysning, VA-anläggningar och infrastruktur för högspänning, el och informations- och kommunikationsteknik.

Arbetet startar omgående och travbanan ska vara klar att öppna 2021. Hela projektet ska vara klart i juni 2022. Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2021.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se