Olofsfors stödjer cancerforskning

© Fotograf Göran Strand

I november ropade Jonas Skyttmo hem rosa band från Olofsfors på en auktion till förmån för cancerforskning. Nu är de monterade och redo att göra entré i skogen. – De är väldigt rosa, säger han med ett efterföljande skratt.

Olofsfors har sedan sju år tillbaka auktionerat ut rosafärgade skogsband i samband med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Sammanlagt har auktionerna inbringat drygt en halv miljon kronor, som oavkortat gått till cancerforskning.

– Det var en av våra säljare som kom på idén från första början. Vi säljer ju band så kopplingen är klockren. Företagsledningen gillade omedelbart idén och bestämde att vi skulle stötta forskningen kring bröstcancer. Auktionen har blivit riktigt populär med åren, säger Kjell-Erik Åström, regionchef för band i Sverige.

”Vi säljer ju band så kopplingen är klockren.” Kjell-Erik Åström, regionchef för band i Sverige.

Den senaste auktionen hölls i november när SMF Skogsentreprenörerna hade årsstämma. Det var då som Jonas Skyttmo, grundare och ägare till Skyttmos Skogsentreprenad i Östersund, ropade hem bandparet.

De rosa banden från Olofsfors levererades till Skyttmos Skogsentreprenad i april och i början av maj monterades de på företagets nya Komatsu. För att banden ska matcha riktigt snyggt med varandra fick Jonas även det andra paret målat i rosa.

Jonas Skyttmo startade företaget 1986 och har verksamhet inom slutavverkning, gallring och markberedning. Det som började med en skördare och en skotare har i dag vuxit till åtta större maskiner och 15 anställda.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se