Nya släntklippare från Ystamaskiner

Ystamaskiner AB lanserar GreenTec nya släntklippar serien Scorpion 530 och 630 S och Plus. Scorpion 530 och 630 S/ Plus har räckvidder på 5,3 respektive 6,3 meter för montering bak på traktorn och den drivs av traktorns kraftuttag.

 GreenTec har över 25 års erfarenhet av att bygga släntklippare och av dessa har YstaMaskiner medverkat i över 20 år. 2019 tog GreenTec ett beslut att börja producera släntklippare i egen regi. De nya släntklipparna kommer att gå under namn Scorpion. Hela släntklipparen är nyutvecklad, där varje detalj är väl genomtänk för att användaren skall få maximalt utnyttjande beroende vilket redskap som monteras. 

Samtliga modeller av GreenTec Scorpion levereras med Hybrid Arm System. Hybrid Arm System innebär att armen kan styras både med och utan parallellarmfunktion. Val av funktion görs enkelt på maskinens manöverpanel i hytten. Med detta flexibla system kan de båda systemens fördelar utnyttjas i samma maskin beroende på vilket redskap som är monterat, vilket arbete som ska göras och om maskinens manöverförmåga begränsas av omgivningen. En annan fördel är att detta reducerar transportbredden och trafiksäkerheten ökar.

Scorpion är tillverkad i Strenx 700 stål, vilket har fördelarna med att det är låg vikt men samtidigt väldigt kraftigt och lämpar sig utmärkt för denna typ av konstruktioner.

Danfoss hydrauliksystemet som styrs via en medföljande elektrisk Joystick som monteras i hytten. Joysticken är ergonomisk anpassad efter handen. 

Nytt monteringssystem är framtaget som är Patentsökt. Det nya 4 punkts montering gör montering i traktorns 3-punktslyft extra stabilt.

corpion 530 och 630 finns i två olika varianter. 530S och 630S samt 530 PLUS och 630 PLUS. Skillnaderna är att PLUS modellerna har ett kraftigare hydrauliksystem med LS (load sensing system = känner av hur mycket olja systemet behöver) med 125l/min och 315 Bar.

Fördelen med LS System är att när det kopplas på traktorns PTO uttag med 1000 rpm och drar ner varvet till 650-700 rpm, vilket ger stora besparing på bränsleförbrukningen. Ljudnivån i och utanför traktorn och i hytten blir betydligt lägre, då traktorn körs på ett betydligt lägre motorvarv

En annan skillnad på PLUS släntklipparna är arbetsområdet på 155 grader och att den levereras med Rotorflex och Autoflex. Redskapet kan då vridas 270 grader och klippvinkeljusteras 180 grader. Denna funktion gör att man även kan klippa bakom höger traktordäck eller vrida fram armen mot framdäcket samt vrida runt slaghackshuvudet och backa med traktorn. Föraren har då en perfekt översyn/sikt på slaghackshuvudet och slipper vrida huvudet. Släntklipparen blir väldigt kompakt i transport.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se