Nya områden på största skogsmässan någonsin

Load and Transport

Fyra månader innan Elmia Wood öppnar konstaterar arrangörerna att det blir största skogsmässan någonsin i världen.

– Redan i januari hade vi sålt mer monteryta än till förra Elmia Wood 2013, säger projektledaren Jakob Hirsmark.

Elmia Wood är sedan många år den världsledande skogsmässan. Hit kommer beslutsfattare från hela världen för att uppleva den senaste tekniken i praktiken. Denna gång blir mässan större och bredare än tidigare. Arbetet pågår för fullt med att anlägga nya vägar och områden i skogarna söder om Jönköping.

Tre nya områden möter besökarna. Störst blir Load & Transport där temat är skogsbilvägar, logistik och virkeshantering. Här görs kraftfulla satsningar av namnkunniga utställare som till exempel MAN, Liebherr, Volvo och Tatra.

– Det är ovanligt med så stor och omedelbar respons för ett nytt område, säger Jakob Hirsmark.

Ett annat aktuellt område är Drone Zone. Här handlar det om drönare och Elmia samarbetar med UAS Forum som arrangerar nordens ledande konferens om obemannat flyg. Utställare är ledande leverantörer av flygande produkter och tjänster. Flera gånger varje dag ordnas flyguppvisningar, demonstrationer av skogliga tillämpningar och föreläsningar.

Hunting är det tredje nya området. Viltförvaltning hör till aktivt skogsbrukande och i Hunting-området samsas utställarna med skjutövning, viltmat och andra aktiviteter.

Som helhet får mässan en tydligare indelning i olika teman, för att besökarna enklare ska hitta rätt utställare. Det återspeglas även i mässkatalogen och i övrig information. Det är ett nödvändigt resultat av att Elmia Wood växer och annars kan bli svår att överblicka.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggnimgsvarlden.se