Nya kompakta hjullastare från Doosan

Nu lanseras en ny serie kompakta hjullastare från Doosan. De nya maskinerna byggs av Nederländerna-baserade Tobroco-Giant.

Sedan undertecknandet av ett leveransavtal med Tobroco-Giant, kan Doosan nu lansera den nya kompakta serien hjullastare som består av fem modeller.

Hjullastarna består av modellerna DL60-7, DL65-7, DL80-7, DL85-7 and DL80TL-7 och kommer med steg V-motor, hydrostatisk 4-hjulsdrift och 100 procent differentialspärr på båda axlarna.

DL60-7 och DL65-7 drivs av en steg V-motor som ger 66 hästkrafter effekt vid 1600 v/minut. Steg V-motorn i DL80-7, DL85-7 och DL80TL ger 75 hästkrafter vid 1500 v/minut.

Båda motorerna kommer med högtrycksbränsleinsprutning och efterbehandlingsystem som består av en oxidationskatalysator och dieselpartikelfilter med lång livslängd utan att kräva SCR (Selective Catalytic Reduction).

Enligt Doosan ger den  hydrostatiska transmissionen en jämn, stötfri drift i alla situationer. Som tillval finns ett handgassystem, som kan användas för att ställa in ett lägsta varvtal. Denna funktion ger konstant hydraulkraft som ska användas av det anslutna hydrauliska redskapet.

Interiör i Doosan DL65-7.

Förutom den hydrostatiska 4-hjulsdriften har de nya hjullastarna en 100 procent differentialspärr på båda axlarna, vilket alltid ger gott om dragkraft och mjuka rörelser.

Med en allt-i-ett-joystick finns alla viktiga kontroller alltid till hands fö föraren, vilket gör att kan ändra körriktning och hastighetslägen eller justera differentialspärren.

Den ledande pendelleden ger bra stabilitet och ger maskinerna en liten svängradie och de kompakta måtten gör att maskinerna passar även i trånga utrymmen.

Tack vare en tandempump som tillval, en dubbelverkande slidventil bak och upp till tre dubbelverkande slidventiler på lyftarmen har föraren alltid tillräckligt med hydraulkraft till hands för även de mest krävande tillbehör och applikationer. Ett High Flow-alternativ för upp till 121 l/min finns också tillgängligt för modellerna DL80-7, DL85-7 och DL80TL-7.

Alla de nya lastarna är utrustade med ett hydrauliskt snabbfäste som standard.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se