Nya kapmaskiner från Stihl

Stihl TS 910i nya kapmaskin kommer med en effekt på 6,2 kW.

Nu lanserar Stihl kapmaskinerna TS 710i och TS 910i som kommer med bränsleinsprutningssystem blir Stihls kraftfullaste kapmaskinerna som uppges vara lämpade för krävade kapningar av mineraliska eller metalliska byggmaterial.

Med en effekt på 5,2 kW (TS 710i) och 6,2 kW (TS 910i) är dessa maskiner, utrustade med Stihl Injection, de kraftfullaste kapmaskinerna i Stihls sortimentet. Den elektroniska insprutningen uppges sälkerställa perfekta driftsegenskaper, höga vridmoment samt gör kapmaskinerna okänsliga för högt skärtryck.

– Den sensorstyrda bränslemätningen i kombination med dekompressionsventilen och Stihl ElastoStart gör att dessa kapmaskiner är särskilt enkla att starta, och allt som behövs för att stänga av dem är att trycka på stoppknappen, säger Mats Gustafsson, Product Launch Manager för Stihl Norden.

Maskinerna är utformade för kapklingor med en diameter på 350 mm (TS 710i) eller 400 mm (TS 910i) och är utrustade med ett Stihl antivibrationssystem. Dessutom har denna nya generation av kapmaskiner låga utsläpp tack vare den innovativa kombinationen av Stihl injektionsteknik och en modern förbränningsmotor med scavenging-typ.

Systemet minskar vibrationer i handtagen, vilket gör det möjligt att styra maskinerna mycket exakt och möjliggör precisionsskärning i alla positioner. 

Tillsammans med den kompakta och stadiga maskindesignen och balansen minimeras även belastningen på användarens leder och muskler. Stihl har dessutom optimerat de nya kapmaskinerna gällande service och underhåll. All relevant data kan hämtas via diagnosuttaget, och det effektiva filtersystemet ökar livslängden.

Kapmaskinerna kan enkelt integreras i den molnbaserade systemlösningen Stihl Connected via en Smart Connector som fästs på maskinen. För professionella användare erbjuder detta digitala maskinflotta bland annat en detaljerad översikt över all relevant maskindata, som drifttid och ålder, samt kommande underhåll och underhållshistorik.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se