Nya Hitachimodeller visas upp på Entreprenad Live

hitachiZX225USLC-6

Delvator visar Hitachis nya modeller av hjullastare samt hjul- och bandgrävare på maskinmässan Entreprenad Live på Ring Knutstorp i Skåne den 14-16 september.

– Vi satsar just nu hårt på att öka Hitachis marknadsandel i Sverige och vi får bra draghjälp i det arbetet tack vare Hitachis senaste teknik som vi har all anledning att vara stolta över, säger Delvators vd Lotta Lundquist.

Detta är vad besökarna kan titta på i Delvators monter under Entreprenad Live på Ring Knutstorp:

Hjulgrävarna ZX140W-6 och ZX145W-6. Dessa två hjulgrävare i 17-tonsklassen är Hitachis storsäljare i Sverige, den sistnämnda är en kompaktbyggd tvillingmodell. Båda maskinerna är idealiska för arbete i exempelvis trånga gatumiljöer. I Serie 6 har de fått betydligt större motor jämfört med tidigare. Det ger ökad styrka i hydraulik och transmission, vilket gör dem mycket lättkörda.

Hjullastarna ZW220-6 och ZW75-6. Den förstnämnda är Hitachis hjullastare i 18-tonsklassen. Den har en fyrcylindrig 6,7-liters Cumminsmotor som ger 200 hästkrafter med ett vridmoment på 929 Nm. Drivlinan består av momentomvandlare med power shift. Tack vare datorstyrd automatik får man mjuk och snabb växling.

ZW75-6 är en av minstingarna bland Hitachis hjullastare. Det är en pigg och mycket lättkörd liten lastare som väger drygt fem ton. Motorn ger 61 hästkrafter och maskinen har en tippvikt på 3.880 kilo. Det lilla formatet gör den smidig att använda, höjden stannar på 249 cm.

Bandgrävaren 225USLC-6. US i maskinbeteckningen berättar att detta är Hitachis kompaktbyggda bandgrävare i 25 tonsklassen. 225:an är en beprövad maskinmodell, en kraftfull grävare i smidigt format som har 4-cylindrig Isuzumotor som ger 126 hästkrafter.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se