Nya ägare tar över Etebra Maskin & Vagn

etebra_ny_agare

Etebra Holding AB med Carl von Celsing och Kvalitena Industrier AB som huvudintressenter, förvärvar Etebra Maskin & Vagn AB från nuvarande ägare Håkan Hallin. Övertagandet sker från och med 1 september 2017.

Etebra Maskin & Vagn AB bildades 1999 av Håkan Hallin med huvudfokus på vagnar och gödselspridare. Företaget är stationerat i Huskvarna. Etebra har sedan starten varit generalagent och importör av kvalitetsvagnar från Richard Western. Företaget utvecklar även egna vagnar under varumärket MOVA. Försäljning sker genom återförsäljare inom lantbruks- och entreprenadbranschen runt om i landet, däribland flertalet återförsäljare för John Deere.

Etebra Holding AB företräds av Carl von Celsing, som även driver lantbruk på Rossviks säteri utanför Eskilstuna, samt företagsgruppen Kvalitena Industrier AB, som har starka ägarintressen i den gröna näringen.

– Vi är mycket glada att fått möjligheten att förvärvat Etebra Maskin & Vagn.

Etebra har haft en stabil och god utveckling genom åren. Med den storleksrationalisering som sker inom framförallt lantbruket, kommer transporterna att öka och med det ökar kraven på anpassade och säkra vagnar. Vi är därför övertygade om att det finns en stor potential för en fortsatt god utveckling för Etebra, säger Carl von Celsing.

Till ny vd och delägare för Etebra Maskin & Vagn har utsetts Ulf Persson. Ulf kommer närmast från Lantmännen Maskin som märkesansvarig för flera marknadsledande varumärken.

– Jag ser mycket fram emot att anta utmaningen som vd på Etebra Maskin & Vagn. Med min mångåriga erfarenhet både som säljare och i ledande befattningar inom lantbruksmaskinbranschen kommer jag att fortsätta arbeta för att stärka Etebras utveckling och position på marknaden, säger Ulf Persson.

Nuvarande VD Håkan Hallin kommer att arbeta kvar i företaget med i huvudsak tekniska frågor och produktutveckling.

– Lantbruksmaskinbranschen har den senaste tiden genomgått stora förändringar i återförsäljarleden. Med den nya ägarstrukturen är detta en strategisk riktig affär. De nya ägarna kommer in med rätt branschkunskap, kontaktnät och ekonomiska resurser som borgar för en fortsatt god utveckling för Etebra, kommenterar Håkan Hallin.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se