Nya betongsaxar från NPK

npk-sv-36

Semab som är svensk importör av japanska NPK rivningsverktyg och hydraulhammare, kompletterar NPKs SV-serie betongsaxar med ytterligare två storlekar.

NPK kompletterar nu sin SV-serie med ytterligare två storlekar: NPK SV36 för maskiner mellan 29 och 38 ton. NPK SV-47 för maskiner 39 till 48 ton. I serien finns nu fem modeller för maskiner från 19 till +100 ton.

Sorteringsgripen NPK DG-14 ersätter den tidigare D-1200 för bärare från 7 till 12 ton, vilket gör hela DG-serien komplett med åtta storlekar för maskiner från 2,5 till 40 ton.

– DG-serien har kraftig, vridstyv ram med slitytor i Hardox. Kraftiga axlar och griparmar i Hardox. Den kraftiga hydraulkolven är utrustad med ändlägesdämpare, säger Ronnie Hedenbäck på Semab. Slitstålen är bultade och vändbara.

Den fasta pulveriseraren G-18JX och den roterande U-21JRX kompletteras med bultat motbett i kombination med den bultade tandplattan på den rörliga käften. Detta medför enklare underhåll på slitdelarna som kan monteras bort och bearbetas på verkstad utan att behöva transportera hela redskapet.

– NPK utökar även sitt sortiment av hydraulhammare i den nya PH-serien med modellen PH-07 för maskiner från 1,5 till 3 ton. PH-serien är konstruerad utan sidobultar, är lättare och har mindre antal delar, tomslagskydd och har samma höga slagkraft som den tidigare GH-07, avslutar Ronnie Hedenbäck.

Länk till Semab