Nya arbetskläder för skogsröjning

Husqvarnas arbetsjacka och arbetsbyxa för trimning och röjning i serien Technical är god-kända enligt EN ISO 20471. Plaggen uppfyller den högsta klassificeringen av synlighet och bidrar till att göra arbetet ute i skog, mark och nära vägar säkrare. 

Husqvarnas nya arbetskläder uppfyller den högsta klassificeringen av synlighet. Arbetskläderna är avsedda för att användas vid röjning i skogen och utmed vägar.

Nya arbetsjackan för trimning och röjning i serien Technical är godkänd enligt EN ISO 20471 klass 3. Jackan är speciellt utformad för att kunna användas när man arbetar långa timmar med sele och det är möjligt att lägga till vaddering för att ge extra skydd för axlarna och på så sätt minska belastningen. Tack vare en ny armkonstruktion och ergonomiskt förböjda armar, tillsammans med 4-vägs stretchtyg på baksidan, får man en hög rörlighet. Dragkedjor för ventilation under armarna, mesh i bröstfickorna samt ventilationsok på ryggen håller temperaturen på en behaglig nivå så att man inte blir för varm. Andra smarta detaljer är fickor som är lätta att nå även när man bär sele.  

Arbetsbyxan för trimning och röjning i serien Technical är speciellt utformad för långa arbetspass med röjning eller trimning. Byxorna är godkända enligt EN ISO 20471 klass 2. Materialet på framsidan av benen är vattenavvisande och har även extra stoppning mot stänk av grus eller sten. Tyget är även ytbehandlat för att underlätta vid av-torkning av vått gräs och smuts. Byxorna har förstärkningar på utsatta områden för att öka hållbarheten och vid benavsluten finns det snö- och fästingsskydd.   Man har även tänkt in bekvämligheten: byxan har en ficka på höften med plats för extra vaddering för att avlasta höften. Ventilationsöppningar finns på baksidan av benen vilket håller temperaturen på en behaglig nivå.         

Arbetsjackan för trimning och röjning i serien Technical finns i storlekarna S–XXL och kostar 1 550 kronor. Arbetsbyxan för trimning och röjning i serien Technical finns i storlekarna 46–60 och kostar 1 490 kronor. 

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se