Ny tiltrotator från Engcon

engcon_EC233_1x1

Engcon meddelar att serieproduktionen av EC233 är i full gång nu. Alla tester har enligt Engcon fallit väl ut. EC233 ersätter därmed trotjänaren EC30 som varit med sedan mitten av 90-talet.

– Allt från första prototyptesterna till serieproduktionen har gått väldigt bra, säger Fredrik Jonsson, utvecklingschef på Engcon.

Fredrik Jonsson berättar att det initialt handlade om så kallade ”förstörande tester” där både stomme och infästningar utsätts för överbelastning i laboratoriemiljö och därefter ute på för stora maskiner. Fredrik Jonsson berättar hur det går till:

– Vi börjar alltid med att spänna fast våra testprodukter i en kraftig hydraul-rigg där vi med kontrollerade krafter överbelastar dem rejält. Det ger oss en väldigt bra bild vart eventuella konstruktionsbrister finns.

”Även om vi överbelastar i laboratoriemiljö så händer det helt andra saker ute i verkligheten.”Fredrik Jonsson, utvecklingschef på Engcon.

När laboratorietesterna är färdiga går ett antal prototyper ut på överstora grävmaskiner för att i verklig miljö få ytterligare utfall på hur allt fungerar.

– Även om vi överbelastar i laboratoriemiljö så händer det helt andra saker ute i verkligheten. Det är allt från skiftande temperaturer till ett oändligt antal brytmoment som inte går att simulera, menar Fredrik Jonsson.

Serieleverans på de nordiska marknaderna är redan i full gång och i juni släpps EC233 på de utomnordiska marknaderna.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

anlaggningsvarlden_0318_s42