Ny styrelseordförande för SMP Part

 – SMP Parts nya vd kommer att börja i februari. Med vår nya ledningsgrupp på plats och genomförda investeringar i produktutveckling och produktion är bolaget redo för accelererad framtida lönsam tillväxt, säger Daniel Nilsson, partner på MVI och SMP:s största ägare. 

– Utöver det är jag mycket glad över att kunna meddela att Hans Lidén nu är ny styrelseordförande. Med Hans gedigna industriella kunnande så tar vi nästa steg i att förstärka SMP:s lokala och internationella marknadsnärvaro. Försäljning till OEM-kunder* är ett viktigt område och Hans har mycket stort kunnande kring detta från sin tid inom industrin. Ökat fokus på OEM försäljning är ett viktigt steg för att göra SMP till marknadsledare inom grävmaskinsredskap. 

– Vi skulle också vilja ta tillfället i akt att tacka vår avgående ordförande Finn Johnsson. Under hans tid som ordförande har SMP nästan dubblats i storlek, stärkt sin internationella position och lanserat många nya produkter. Vi förväntar oss en mycket stark utveckling framåt givet den solida grunden vi nu har, säger Mattias Silfversparre (Fouriertransform ABs representant och näst största ägare i SMP) och Daniel Nilsson. 

Finn Johnsson kommenterar: – Efter sex år som ordförande har vi nu levererat på vår strategiska plan och lagt en bra grund för framtida framgångar. Vi har en ny vd samt ledningsgrupp på plats och bra momentum. Då vi nu har etablerat en stark grund så är det mycket tryggt att lämna över stafettpinnen till Hans Lidén. Hans har en lång och framgångsrik karriär bakom sig i svensk industri och jag är övertygad om att han har rätt profil att leda SMP till framtida framgångar. Det har varit en ära för mig att jobba med SMP och önskar Hans och bolaget ett varmt lycka till. 

– Vi har en stark ledningsgrupp på plats och sporrande planer att bli marknadsledande i vår industri. Jag är mycket entusiastisk över möjlighet att vara en del av bolagets tillväxtresa. Vi ska bli det första valet för båda slutanvändare, distributörer och OEM”, säger Hans Lidén.

* (original equipment manufacturer) – företag som tillverkar något som ett annat företag säljer under eget varumärke; i synnerhet när det tillverkande företaget också har utvecklat produkten. Det tillverkande företaget kan sälja produkten under sitt eget varumärke samtidigt som ett annat företag säljer samma produkt (med kosmetiska ändringar) under sitt varumärke. Källa: IDG

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se

Hans Liden, styrelseordförande på SMP Parts AB.