Ny sopmaskin som roterar 360 grader

circulus_trejon_optimal_sopmaskin

Maskinföretaget Trejon i Vännäsby lanserar nu Circulus – en 360° roterande sopmaskin på den svenska marknaden.

Tidigare under sommaren presenterade Trejon det strategiska samarbete som ingåtts tillsammans med finska Snowek.

– Den första delen i samarbetet var att lansera Trejon Optimal sopmaskiner vars tillverkning integreras i Trejons produktionsanläggning. En lansering som nu tar ordentlig fart – där den första modellen som presenteras är Circulus, säger Henrik Johansson, vd på Trejon.

Trejon Optimal Circulus sopmaskin är en helt ny konstruktion som kan vridas 360 grader runtomsvängande. Rotationen möjliggörs genom en kuggkrans som drivs av en hydraulmotor. Modellen finns i två olika storlekar med 190 eller 220 cm bredd på sopvalsen.

– Den stora sopvalsen med smalt centrum ger lång livslängd och den genomtänkta konstruktionen medför enkel service, med byte av borstlamellerna på under 45 minuter som exempel, förklarar Henrik Johansson.

”Tack vare att Circulus kan vridas behövs ingen sidoborste för rengöring mot  trottoarkanter”.

Även den stora behållaren hjälper till att effektivisera arbetet då den minskar tömningsfrekvensen. Sopvalsen kan självklart lyftas hydrauliskt för att underlätta tömningen.

Tack vare att Circulus kan vridas behövs ingen sidoborste för rengöring mot exempelvis trottoarkanter och den runtomsvängande konstruktionen medför att sopning kan genomföras vid körning framåt eller backande.

Flytlägesfunktionen är standard och försäkrar att maskinen alltid följer marken nära så att allt skräp samlas upp direkt.

Breda stödhjul, vridsystem, stänkskydd och bultade slitplåtar, under samt på sidorna, är standardutrustning. Trejon Optimal Circulus kan utrustas med antingen ett traditionellt bevattningssystem (som i filmen nedan) eller för dammbindning under högtryck som rekommenderas för att reducera antalet skadliga partiklar i luften.